Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смолян - град с най-ниска активност в областта

В община Смолян е най-ниската избирателна активност за областта към 11 часа, според данни от общинските избирателни комисии. 

Гласувалите в община Смолян са 12.6 процента от избирателите. 

Най-висок процент на гласували е отчетен в община Мадан, където пред урните са застанали 26.4 на сто от избирателите. 

Над една четвърт са упражнилите правото си на вот общините Рудозем и Баните. 

В секцията в с. Гьоврен, община Девин се изви опашка от гласуващи още в първите часове от вота. От ОИК – Девин очакват отговор от ЦИК дали да се обособи още една кабина за гласуващи,  за да не се забавя вотът в Гьоврен.

Сред най-възрастните избиратели е 101-годишната Анифе Ликова от  с. Осиково, която гласува чрез  подвижна урна.  

В ОИК – Смолян е постъпила жалба за  агитационен плакат до избирателна секция. Предизборният плакат е отстранен преди комисията да се произнесе.


Още от категорията

Словенският президент се среща с кмета и студенти в Пловдив

Президентът на Република Словения Наташа Пирц Мусар, която е на офциално посещение в България по покана на президента Румен Радев, идва в Пловдив. Тя ще се срещне с пловдивския кмет Костадин Димитров. По-късно Наташа Пирц Мусар ще посети Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, където ще се срещне със студентитепри закрити врата...

обновено на 28.02.24 в 09:00

Таксиметровите шофьори в Пловдив настояват за стоянки

Таксиметровите шофьори от Пловдив алармират за липсата на стоянки в града. От години те се борят с проблема, който все още остава нерезрешен.  Още през 2020-та година от общината обявиха, че ще се проведе обществена поръчка за избор на фирма за доставка на пътни знаци, но тя все още не е приключила, пише в писмо до медиите съпредседателят на..

обновено на 28.02.24 в 09:00

Пловдив е четвърти по брой на пенсионирани, но работещи учители

Близо 10 процента от учителите у нас са работещи пенсионери, а Пловдив е на четвърто място в страната по този показател, съобщиха от синдикат „Образование“ към Конфедерация на труда „Подкрепа“,  позовавайки са на данни от Министерството на образованието и науката.   При учителите в детски градини тенденция към застаряване на педагозите надхвърля..

публикувано на 28.02.24 в 08:59

Майсторки на шевици представят изложба базар на мартеници

По случай Баба Марта Народно читалище „Възраждане“ в Пловдив съвместно с Клуба за народни шевици „Българка“ представят изложба базар на мартеници. Жените приготвиха мартенички със същото усърдие и вещина, с което изработват сложните неща от българската бродерия. Решихме тази изложба да бъде и базар, а средствата ще бъдат в подкрепа на дейността..

публикувано на 28.02.24 в 06:53

Тежка катастрофа блокира пътя Пловдив - Карлово

Тежка катастрофа преди разклона за с. Дълго поле затруднява движението на главен път Пловдив - Карлово.  Инцидентът е станал  около 17.15 ч., а според предварителната информация на шофьор на микробус му е прилошало, загубил  контрол  и се се блъснал насрещно идваща лека кола. От удара бусът се преобърнал в крайпътната канавка.  Към момента..

обновено на 27.02.24 в 18:33