Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

36 % е избирателната активност в община Смолян, в Неделино - 66 %

| обновено на 29.10.23 в 17:11
с. Смилян

Община Неделино е с най-висока избирателна активност в Смолянска област. 3411 избиратели са упражнили правото си на глас от имащите право на 5156. Изборният ден протича спокойно и без съществени нарушения. Близо 36 процента са гласувалите в община Смолян.

11 477 жители в община Смолян са гласували от имащите право на глас 32 003 избиратели. 

В Общинската избирателна комисия са постъпили две жалби. Едната е за недопуснат гражданин да гласува, който е с настоящ адрес в САЩ. А другата е за агитационни материали в непосредствена близост до избирателни списъци е поставен плакат на един от кандидатите за кмет. Установено, е че е премахнат от неизвестно лице.

Едно от най-големите села и развити села е Смилян с над 1500 избиратели в две секции. Техният глас е определящ за избор на кмет на община Смолян и очакват:

"Да се реши обезлюдяването, те младите са навън. Не вярвам един кмет да го реши".  

"Трябва да се промени просто облика на Смолян, на селото изобщо. Да се мисли за младите - преди всичко път на младите". 

"Да се развива селото, зимата е пусто, иначе лятото е много хубаво тука. Дето идват да изкупуват боба, много харесват Смилян".

"Направиха бая, но има как още - улици за оправяне, тротоари, инфраструктура да се направи, обществените сгради да се санират, да са по-красиви". 

Още от категорията

Търсят решение за превоза до Белово и Ракитово

 Общините Белово и Ракитово остават без обществен превоз. Поради тази причина областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова разреши двете общини да преминат към пряко възлагане на услугата към фирма превозвач до провеждането на конкурс.  Разрешението за пряко договаряне по квотата за обществения превоз в Ракитово е за срок от 6 месеца,..

публикувано на 24.02.24 в 13:14
Сградата на общината в Панагюрище

ОИК в Панагюрище отмени избора на Желязко Гагов за кмет

Общинската избирателна комисия в Панагюрище отмени решението си , с което обяви Желязко Гагов за кмет на общината, след втория тур на последните местни избори. Решението е изпратено в Общинския съвет, който трябва да избере временно изпълняващ кмет. Така ОИК изпълни решението на Върховния административен съд, който преди дни обяви изборните..

публикувано на 24.02.24 в 10:28

Отбелязваме Деня на паметта

С молебен в храма „Св. Димитър Солунски“ в Стария град ще бъдат отбелязани Денят на паметта и втората годишнина от началото на войната в Украйна. Началото е в 15.30 ч., а след службата участниците ще запалят свещи до катедралния храм „Св. Богородица“. „Да обединим сърцата си и да изразим благодарност на тези, които дават живота си за мир и..

обновено на 24.02.24 в 08:22

Гората.бг подарява фиданки в Пловдив и Пазарджик

Неправителствената организация Гората.бг подарява 20 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от Пловдив и региона. Това ще стане на Братската могила, като всеки може да получи колкото фиданки иска, съобщават организаторите. Следобед от 15.30 ч. активистите ще бъдат и на Тортата в Пазарджик, където ще подарят 16 000 фиданки. На..

обновено на 24.02.24 в 08:22

Ден на кандидат-студента в Медицинския университет

Пловдивският Медицински университет организира Ден на кандидат-студента в първа аудитория на комплекса на бул. „В. Априлов“. Председателите на изпитните комисии по биология, химия, етика, скулптиране, социална медицина и здравен мениджмънт, както и екипът на кампания 2024 ще представят детайлна информация за целия процес на кандидатстване. За..

обновено на 24.02.24 в 08:22