Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо една трета от избирателите на Карлово гласуват на балотажа

| обновено на 05.11.23 в 20:31

Спокойно протича денят на балотажа в община Карлово. До момента няма сериозни нарушения на вота. В 1 секция в град Карлово машина е дефектирала и са дадени указания гласуването да продължи на хартия. 

Към 15.30 ч.избирателната активност в община Карлово на балотажа е 30,3%, като спрямо същото време на първи тур е била 39 %. До момента не са отчетени сериозни нарушения на вота.

На втори тур в община Карлово се състезаваха досегашният кмет д-р Емил Кабаиванов, издигнат от местната коалиция СДС и подкрепен от ГЕРБ, и Веска Ненчева от БСП. 

По последни данни избирателната активност в общината  е по-слаба от първия тур, когато за кметския стол се бориха 10 кандидати. 

В слънчевия следобед на площада в Карлово имаше много хора, които се радваха на хубавото време. За сметка на това пред изборните секции почти нямаше избиратели, които да чакат да дадат своя вот. 

Според представители на СИК хората са гласували както с машини, така и с хартиени бюлетини, но избирателната активност е по-слаба от първи тур.

Ето какво споделиха хората:

"След малко ще гласувам на балотажа, ще дам гласа си за Веска Ненчева. Твърде дълго управлява досегашният кмет, да дадем шанс и на друг. Д-р Кабаиванов много направи, виждам много хубави неща, но няма да гласувам за него. Един от най-големите ни проблеми са авариите по ВиК мрежата".

"Гласувах на балотажа за Веска Ненчева. Малко да се смени обстановката".

"Гласувахме, изпълнихме гражданския си дълг. Избрахме д-р Кабаиванов, защото е направил много неща за Карлово - ето улици, водопроводи, много неща се завършиха, които от години стояха и чакаха. Трябва да се направят още пешеходни зони, улично осветление, видеонаблюдение. Спешно трябва да се направи осветление по улиците!".

"Трябва да се гласува, всеки, който има право, трябва да гласува. Аз лично пуснах своя вот за по-добър живот. Трябва повече реклама на Карлово, да се обърне повече внимание на болницата - и най-вече за медицинския персонал".

"Не съм гласувала. Предния път гласувах, но сега за мен нямаше интрига - останаха кандидати, които не подкрепям".

"Много неща трябва да се променят в Карлово. Готови, хубави неща се разтуряха, за да се преправят, уж по европейски проект. Имахме чудесен площад, защо трябваше да го ремонтират, като улиците са в отчайващо положение. И друго - градът е заринат с отпадъци". 

Бившата депутатка от БСП Веска Ненчева, която за първи път се кандидатира и стигна до балотаж, коментира: "Гласувах с вяра за по-добър живот".

По думите й, обединението, застанало зад нея, е изтъкнало 5 приоритета, като първият е ревизия на сегашното управление, ако стане кмет. 

Въпреки многократните ни опити да се свържем с д-р Емил Кабаиванов не го открихме за коментар. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Над 36% е активността на изборите в община Стамболийски

В община Стамболийски днес гласуват за общински кмет. За гласовете на избирателите се борят кандидатът на местната коалиция „Алтернатива на гражданите “ Петър Неделев, който получи 49,06% подкрепа на първия тур и настоящият кмет от ГЕРБ Георги Мараджиев с 41,09 подкрепа миналата неделя. Към 16 часа изборният процес протича нормално като активността..

публикувано на 05.11.23 в 15:46

Областният управител гласува за по-добро бъдеще на Пловдив

Областният управител Илия Зюмбилев гласува на втория тур на местните избори в Пловдив и призова гражданите от областта да излязат и да дадат своя вот. „Гласувайте и изберете кметове, които да работят за своите граждани, с апатия няма да постигнем по-добро бъдеще за нашите общини и населениместа“, заяви Зюмбилев, след като пусна своите бюлетини за кмет..

публикувано на 05.11.23 в 14:26

Пристигнаха бюлетините за балотажите в Пловдивска област

886 800 е общият брой на хартиените бюлетини, с които ще се гласува на втория тур на изборите в Пловдивска област в неделя, съобщи главният секретар на Областна администрация Георги Янев. Те пристигнаха сутринта  под полицейска охрана от печатницата в Областна администрация и с протоколи веднага бяха предадени на представителите на Общинските..

публикувано на 03.11.23 в 12:06

Бюлетините за балотажа пристигнаха в Пазарджик

Над 160 000 бюлетини за втори тур на местните избори бяха доставени днес пред Областна администрация в Пазарджик. Упълномощени представители на Областния управител и на 12-те Общински избирателни комисии получиха бюлетините от печатницата в София заедно с други изборни книжа и консумативи.  При засилена полицейска охрана те бяха транспортирани..

публикувано на 02.11.23 в 14:49

455 секции в Пловдив готови за машинно гласуване (ако разрешат)

455 секции в Пловдив могат да осъществят машинно гласуване, съобщи секретарят на комисията Калоян Сухоруков. По думите му организацията тук е подготвена за всякакъв тип процедура на гласуването – машинна и с хартиен носител, останалото зависи от крайното решение на ЦИК.  „Каквото зависи от Общинската избирателна комисия, ние сме готови...

публикувано на 02.11.23 в 10:35