Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще подсилим сигурността в Карлово и с видеонаблюдение

Текат ремонтите в наводнените села Каравелово, Богдан и Слатина

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с д-р Емил Кабаиванов, кмет на Карлово за пети мандат. Той победи на балотажа Веска Ненчева със 167 гласа.

Д-р Кабаиванов бе издигнат от СДС с подкрепата на ГЕРБ. Той заяви, че битката е била тежка, но жителите на общината са избрали стабилно, предвидимо и честно управление, което доказано работи усърдно за интересите на гражданите. 

"Първо правим анализ на всичко, което ни казаха хората, имаме и амбициозна програма за възстановяване на селата от наводненията през 2022 г.", каза още кметът на Карлово. По думите му имат още от строителната програма за населените места от общината, която ще завършат до 15 декември. Паралелно с това върви и изготвянето на параметрите за новия бюджет на Карлово. 

"Най-актуалното е да се структурира ОбС на Карлово, както и да се избере нов председател, това ще стане в петък", каза д-р Кабаиванов. Той подготвя и нова структура на общинската администрация. Днес предстоят разговори между групите, избрани в ОбС. 

"Сред първите задачи на общината ще е да засилим сигурността на Карлово, вкл. и с видеонаблюдение", обеща кметът. Той заяви, че е възможно и да открият звено, подобно на общинските полиции, в по-големите градове у нас. 

От 1 януари започва да функционира общинско БКС в Карлово.

Усилено се работи в наводнените села от общината, като в Каравелово поправят уличната мрежа и изграждат нов мост на селската река. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шихан Георги Попов в "Добро утро, ден!"

Нашият гост през тази седмица е Георги Попов , треньор по карате, който предава източното бойно изкуство - на неговите млади състезатели. Много от тях постигат световно ниво. Негов състезател е трикратния световен шампион Валери Димитров.  Шихан Попов с интерес посещава Япония и смята, че това е друг свят на тази земя.  Георги Попов, каратист,..

обновено на 10.05.24 в 16:48

Три учителки получиха наградата "Стоян Михайловски"

Осем учители от цялата страна получиха тази година наградата "Стоян Михайловски", учредена от с индикат "Образование" към КТ "Подкрепа".  Тя се дава  за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело, изразявайки почит към името на създателя на химна "Върви, народе възродени".  Три от отличените учители са от..

публикувано на 10.05.24 в 14:20

Камери в 69 училища в Пловдив и областта ще следят ДЗИ

За първи път през тази година ще има възможност да се повиши оценката от проведен ДЗИ. Това стана след промени в Закона за училищното и предучилищното образование. Тези изпити са важни за кандидатстване във вуз, но на тях могат да се явят само тези зрелостници, които в предишна година са положили успешен ДЗИ.  Двама зрелостници от Пловдив,..

публикувано на 10.05.24 в 12:09
 Ива Лазарова

Има предпоставки за гладкото протичане на изборите 2 в 1

„Има редица предпоставки за гладкото протичане на организацията на предстоящите избори. Трябва да отбележим, че в сегашния състав ЦИК организира избори вече 6 пъти, четири от тях за НС, президентски и местен вот. Организира и две кампании едновременно. Такъв случай имахме през номеври 2021 година“, това заяви в интервю за педаването „Точно..

публикувано на 10.05.24 в 10:11

Имунизационното покритие срещу коклюш е много високо

"Имунизационното покритие срещу коклюш в България е много високо и сме на едни от най-високите нива в Европа", каза д-р Костадин Сотиров, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив. По думите му, процентът ваксинирани е измамно да се изчислява, тъй като се изчислява брой имунизирани върху брой подлежащи на имунизация. "А..

обновено на 10.05.24 в 09:38