Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депо за отпадъци и ново видеонаблюдение в "Източен"

Снимка: Фейсбук / Емил Русинов

Новият кмет на пловдивския район "Източен" Емил Русинов посочи, че районът е доста специфичен и има своите особености. Той подчерта, че кварталите "Изгрев" и "Каменица" са доста различни, но ги познава добре.

Като подчерта, че ще има приемственост в работата, Русинов благодари на предишния районен кмет Иван Стоянов, който сега е общински съветник. 

Има много готови инфраструктурни проекти, по които администрацията работи, посочи Русинов.

Отличи реконструкцията на улиците "Славянска" и "Богомил" в участъка до ул. "Лев Толстой". Там ще се изгради нова ВиК-мрежа, ще се премахнат паветата и ще има нови тротоари. 

Новият кмет подчерта, че ще се изгради чисто нова улица "Георги Странски", за която вече е осигурено финансиране.

Новата улица ще е от ул. "Ген. Радко Димитриев" до бул. "Санкт Петербург" и много ще улесни трафика в района. 

Проектът предвижда тази улица да се изгражда на два етапа, така че работата няма да повлияе на трафика. Първо ще се работи по участъка от ул. "Ген. Радко Димитриев" до ул. "Богомил". След това ще се изгражда връзката с бул. "Санкт Петербург". 

Залага се на поетапност - няма да се започват едновременно много проекти, а ще се работи на етапи. Това няма да повлияе на трафика и няма да ограничи движението на хората. 

Има стратегия за промяна на сметосъблирането с изграждането на междинно депо, където ще се събира сметта. Сега машините бездейстгват, докато камионите извозват сметта на големи разстояния. 

Ще изградим ново видеонаблюдение и така ще подобрим качеството на живот в района, каза още Емил Русинов. 

Камери с висока резолюция ще бъдат поставени на местата, където се формират нерегламентираните сметища. Така ще стане ясно кой изхвърля боклуци, а те не са само от жителите на "Столипиново", но има и промишлени отпадъци.

Планирано е видеонаблюдение да има и в подлезите, където проявите на вандализъм са много и сериозни.

Облагородяването на зелените площи и разширяването на детските ясли и градини също е сред приоритетите на новия районен кмет. Досега той е бил три мандата общински съветник от ГЕРБ. 

Интевюто на Елена Крушкова с Емил Русинов е в звуковия файл. 

Още от категорията

Официализирането на брака на ГЕРБ с ДПС не е полезно за никого

На 24 февруари, ще се проведе XI отчетно-изборна конференция на ДПС с 1500 делегати от цялата страна. Тя трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади? Темата коментираме с журналистката Ружа Райчева, политически репортер в OFFNews. "Нещата  за избора на председатели изглеждаха предопределени, но в последно време започнаха да се разклащат...

публикувано на 22.02.24 в 16:28

Пазарджишките ловци излизат срещу фотоволтаиците

Пазарджишките ловци и риболовци излизат на протест срещу незаконното строителство на фотоволтаични централи върху плодородни български земи и български гори и ловни площи. Протестният митинг ще е на 1 март пред областната администрация в Пазарджик. Те се обръщат за подкрепа към ловците от страната с призиви „Соларите убиват природата!“..

обновено на 22.02.24 в 16:18

Мария Габриел за пръв път избяга от брюкселския език

Вицепремиерът Мария Габриел за пръв път избегна бюрократския, брюкселски език. Тя беше категорична, конкретна и лаконична. Това коментира политологът проф. Росен Стоянов за разменените реплики по повод предложението на ПП-ДБ с ГЕРБ да подпишат меморандум. Той добави още, че последната дума ще е на тези, които управляват конкретните..

публикувано на 22.02.24 в 16:06

Важно е да изграждаме култура на споделяне

"Важно е изграждането в училищата на култура на споделяне и на откровена обратна връзка и това да става с помощта на учителя", смята Петко Иванов, главен редактор на образователния сайт prepodavame.bg,за платформата "Анкети за учене". "За жалост това не е много разпространено в България. Учителите, които искат обективно обратно мнение на..

публикувано на 22.02.24 в 14:19

150 хиляди лева за инвитро в Пловдив

На последната си сесия ОбС гласува средства в размер на  близо 150 хиляди лева за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми на територията на община Пловдив. Така помоща тази година ще е 3000 лева, като от нея могат да се възползват всички семейства и двойки, които живеят на семейни начала, а също така и  жени без парньори, отговарящи  на..

обновено на 22.02.24 в 10:20