Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Светлина в тунела" за пловдивската ул. "Петър Стоев"

| обновено на 15.11.23 в 16:56

От понеделник започва възстановяването на тротоарите и пътната настилка на разкопаната от месеци улица „Петър Стоев“. Това съобщи техническият ръководител на фирмата-изпълнител Савина Тодорова. Заедно с районния кмет на „Южен“ Атанас Кунчев тя бе днес на проблемния участък от улицата, заради която жителите на района протестираха преди няколко месеца.  Обсъдени бяха дейностите, които трябва да се свършат, за да се започне работа по кръстовището на улицата с една от възловите артерии в района „Михалаки Георгиев“. Припомняме, че от общината преди изборите бяха обявили, че докато не бъде завършена ул. „Даме Груев“, няма да стартира работата по кръстовището. 

 „Чакаме разрешение от ОКТ и заповед за затваряне на кръстовището. Все още не знаем кога ще бъде издадена. На кръстовището ще се изгради монолитна канализационна шахта и три връзки с водопровод, а след това ще се продължи ремонтът по ул. „Петър Стоев“ към Коматевско шосе. Работата по кръстовището ще продължи 30 дни, долу горе толкова ще се работи и по възстановяване на ул. „Петър Стоев“ до кръстовището с ул. „Дамяница“, посочи Савина Тодорова.

Монолитна шахта ще бъде изградена и на кръстовището на улица „Петър Стоев“ с „Димитър Талев“. За това кръстовище също се чака разрешение за затварянето му. Двете кръстовища обаче няма да бъдат затворени едновременно, а преди да се стигне до затварянето им, разкопаният участък от улицата ще бъде завършен.

Все още не е ясно каква ще бъде настилката, тъй като преди това улицата е била павирана. Това ще се реши на среща утре с кмета на Пловдив Костадин Димитров, на който Кунчев ще докладва какво е положението с ремонтите в „Южен“. Мнението на районния кмет обаче е, че улицата трябва да бъде асфалтирана. Той ще се срещне и с живущите на улицата, но се разбрали това да стане в събота, тъй като днес били на работа.

Изпълнителите вече получават регулярно средствата, които са по проекта за Южния обходен колектор.

Според районния кмет Атанас Кунчев в застой е и ремонтът на бул. „Александър Стамболийски“.

„Там прекарват канализация и права вода, а след това трябва да възстановят настилката. А ако ме питате докъде са стигнали и защо единият участък е разкопан и оставен „до кривата круша“, това е, защото са различни фирми – едната фирма взела единия участък, другата другия“, коментира той.

Кметът на „Южен“ смята да инспектира днес и строителните дейности на връзката „Модър-Царевец“. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Християни и мюсюлмани празнуват заедно в Родопите

Гергьовден е един от най-почитаните празници в Родопите както от християни, така и от мюсюлмани, известен сред тях като Едерлез. След сутрешното измиване с роса по поляните родове и приятели се събират на обща трапеза, на която задължително присъства гергьовденско печено агне. На Гергьовден обредността е съсредоточена около няколко основни момента –..

публикувано на 06.05.24 в 17:12

Катастрофа затрудни трафика по Околовръстното шосе на Пловдив

Километрично задръстване се образува на изхода на Пловдив след "Пещерско шосе".   Причината е инцидент, станал в ранния следобед при отбивката за колелото към Пазарджишко шосе. Катастрофа е на самия мост.  Ударена е предницата на лек автомобил, движещ се към автомагистрала "Тракия".  Колоната от пъплещи коли стигна след надлеза на Околовръстното..

публикувано на 06.05.24 в 14:22

ИТН и "Солидарна България" регистрираха листите си в Пловдив

Две партии регистрираха днес листите си за парламентарните избори в Пловдив.  Водач на листата  на " Има такъв нaрод " за 16-ти многомандатен избирателен район е Станислав Балабанов.  Той я регистира лично в Районната избирателна комисия, заедно с кандидати за народни предстватели .  Втори в листата за град  Пловдив, която е от общо 14 души,  е Танер..

публикувано на 06.05.24 в 13:00

Музеят на авиацията празнува с отворени врати

Музеят на авиацията отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия с вход свободен, безплатен музеен тур и активности за деца. В деня на отворените врати, от 10 до 16.30 часа, гостите на музея ще имат възможността да разгледат постоянната вътрешна и външна експозиция, както и най-новата изложба "Пътят към звездите“, посветена на..

публикувано на 06.05.24 в 09:29

Литийно шествие от Бачковския манастир с иконата на Богородица

На втория ден на Великден по традиция вярващи от цялата страна се включват в литийното шествие на Бачковския манастир. Поклонници изнасят чудотворната икона на Света Богородица и я съпровождат до местността Клувията. Според легендата в тази местност иконата е скрита от турските набези. Чудотворната икона Света Богородица -..

обновено на 06.05.24 в 09:02