Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От някакви много малки, дребни факти се възпаляват политически напрежения, което е много нездравословно.

Държава не се управлява с хрумвания и прищевки

Много висок е адреналинът при "Продължаваме промяната", които носят отговорстостта за управлението.

| обновено на 22.11.23 в 10:13

Пловдивският депутат от ГЕРБ Радомир Чолаков заяви пред Радио Пловдив, че му е чудно защо изобщо се внася вот на недоверие за отбранителната политика и политиката в областта на сигурността, след като това е квинтесенцията на това, което наричаме евроатлантическо управление.

Той не може да си представи, че може да се внесе вот на недоверие затова, че правителството е решило, например, да придобие американска бойна техника.

Чолаков определи като знаци липсата на кворум при опитите да бъде гласуван вотът на недаверие миналата седмица. 

Самият вот, така както е формулиран, няма как да бъде подкрепен, категоричен е народният представител. 

Поне ГЕРБ в момента се проявява като една партия, която има здрав разум и се опитва да успокоява тези бури в чаша вода, които възникват, подчерта пловдивският депутат. 

В момента ГЕРБ е стабилизиращият фактор в българската политика, обяви Радомир Чолаков.

Исканата оставка на вътрешния министър пловдивският депутат от ГЕРБ коментира с думите "всяко чудо за три дни". Лека полека и тази буря ще започне да отшумява, смята народният представител.

Той сподели наблюденията си, че в момента има някаква много голяма нервност. От някакви много малки, дребни факти се възпаляват политически напрежения, което е много нездравословно. Чолаков искрено се надява следващите дни малко да започнат да се охлаждат страстите. Нямаме нужда от чак толкова емоции.

Много висок е адреналинът при "Продължаваме промяната"които носят отговорстостта за управлението. 

Държавата не може да се управлява с хрумвания и прищевкиПросто трябва да се възстанови спокойният диалог, обясни Чолаков.

По думите му, от ПП си представят управлението на държавата през саздаването на микрокризи или по - големи кризи. Той не може да разбере защо като се влезе в пленарната зала няколко души решават да правят истерии.

Изкуствени трусове се предизвикват винаги, когато се работи с прищевки, предупреди Чолаков. И уточни, че политиката е бавна работа, упрпавлението на държавата изисква спокойствие и време.

Интервюто на Яница Марова с Радомир Чолаков е в звуковия файл.

Още от категорията

Животът на украинските бежанци две години след войната

Две години от началото на войната в Украйна се навършват на 24 февруари. И тази година датата в Пловдив ще бъде отбелязана с молебен и бдение в катедралния храм „Света Богородица“. Припомням, че градът беше един от първите, който помогна на бежанците от Украйна.   На прага на втората годишнина от началото на войната в Украйна отиваме до бившата..

публикувано на 23.02.24 в 17:03

ПП - ДБ и ГЕРБ си придават тежест преди ротацията

Напрежението сред управляващите и „престрелките“ между партиите по меморандума, предложен от ПП-ДБ, коментира в програма "Ден след ден"  политологът доц. Иван Начев. Според него е съвсем нормално случващото се в момент, в който се очаква ротацията и промените, които  ще се случат след нея, защото става въпрос не само за оценката за министрите, но..

публикувано на 23.02.24 в 16:11

Примирие и преговори са изходът от войната в Украйна

На 24-ти февруари се навършват 2 години от войната на Путин в Украйна. Според дипломата и международен наблюдател Димитър Гърдев тези две години са трагедия и авантюра, платени с много жертви и от двете страни.  20 и няколко процента от територията на Украйна бяха завзети – освен Крим, Донецк  и Луганск, бяха превзети Запорожка и Херсонска област...

публикувано на 23.02.24 в 15:10
Христо Панчугов

Не стана ясна целта на меморандума

"Всъщност очакваше се напрежение. Никой от нас не е смятал, че в управляващата коалиция е постигнато универсално съгласие". Така политологът Христо Панчугов коментира разменените в последните дни реплики между представители на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. "За пореден път наблюдаваме двама участници, уж  в разговори за съвместно управление, чиято основна цел обаче..

публикувано на 23.02.24 в 10:17

Официализирането на брака на ГЕРБ с ДПС не е полезно за никого

На 24 февруари, ще се проведе XI отчетно-изборна конференция на ДПС с 1500 делегати от цялата страна. Тя трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади? Темата коментираме с журналистката Ружа Райчева, политически репортер в OFFNews. "Нещата  за избора на председатели изглеждаха предопределени, но в последно време започнаха да се разклащат...

публикувано на 22.02.24 в 16:28