Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Целият стадион ще бъде отворен за мачовете на "Ботев"

Южната трибуна на "Колежа"
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Ботев (Пловдив) ще може да използва пълния капацитет на стадион "Христо Ботев" за предстоящите си последни две домакинства до края на календарната 2023 година, съобщиха от футболния клуб. Така привържениците на "канарчетата" ще могат да закупят билети за срещите с Пирин (Благоевград) и Хебър (Пазарджик) за Южната и за Северната трибуна, по които ремонтните дейности продължават. 

От Община Пловдив са направили оглед на съоръжението и са преценили, че то може да бъде използвано в пълния си капацитет за предстоящите две футболни срещи, въпреки че все още продължава поставянето на козирката на двете трибуни. 

От общината обаче не издадоха разрешение за ползване на стадиона за мача на националния отбор на България срещу Унгария на 16 ноември.

По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кулинарен фестивал за ценители и любители

И тази година всички любители на добрата, тертиплийски приготвена храна ще могат да се потопят в поредното издание на Plovdiv Food Park Festival, който стартира на 30 май и ще продължи до 2 юни.  Овкусен със сол-пипер, ухание на канела, мента, карамел и хмел, тази година  фестивалът обръща специално внимание на нетрадиционни ястия, инернационални..

публикувано на 23.05.24 в 17:29
Александър Томаш,

Локо се раздели с Александър Томаш

Александър Томаш повече няма да води Локомотив (Пловдив), съобщиха официално от клуба. "Днес се проведе среща между собственикът на Локомотив Христо Крушарски, изпълнителният директор Венко Рахталиев, спортният директор Илко Пиргов, членът на борда на директорите Димитър Палазов и Александър Томаш. След нея беше взето решение Александър Томаш да..

публикувано на 23.05.24 в 17:24
България игра контрола с Иран на стадион

Националите ще играят на стадион "Христо Ботев"

Националният отбор на България ще домакинства на стадион "Христо Ботев" в Пловдив в мачовете си до Нова година, заяви президентът на БФС Георги Иванов. Футболният ни съюз ще се възползва от най-новия изграден стадион у нас, за да посреща противниците.  "Смятам, че едно прекрасно съоръжение е стадион "Христо Ботев" и националният отбор ще изпита..

публикувано на 23.05.24 в 16:47

Голът на Конте е номер 1 във финала за Купата

Голът на Антоан Конте, с който Ботев (Пловдив) поведе на Лудогорец с 1:0 във финала за Купата на България, бе определен за номер 1 в мача. Българската професинална футболна лига пусна допитване сред футболните фенове, които можеха да избират между петте попадения в мача, който пловдивчани спечелиха с 3:2. Антоан Конте засече топката с глава,..

публикувано на 23.05.24 в 16:04

Мохамед Брахими напуска "Ботев"

Мохамед Брахими ще продължи кариерата си в друг клуб след края на сезона, съобщиха от щаба на "Ботев" (Пловдив). За "Ботев" нападателят изигра 44 мача, в които вкара 2 гола и даде 10 асистенции, сред които и една във финала срещу Лудогорец само преди няколко дни. С „жълто-черния“ екип Брахими спечели бронзовите медали в първенството, както и Купата на..

публикувано на 23.05.24 в 12:09