Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ситово ще бъде отблокирано до края на деня (обновена)

| обновено на 26.11.23 в 12:10

Обстановката в Пловдивска област се нормализира, съобщи областният управител Илия Зюмбилев.

Аварийни екипи са помагали на автомобили в преспите над Бойково.

 „Пътят до единственото село в Пловдивска област - Ситово, което беше откъснато от света след снощната буря, ще бъде отворен за движение в рамките на деня“. Това съобщи областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев, който веднага след извънредното заседание на Министерски съвет лично провери как върви разчистването на пътя.

„На пътя над Бойково работят два екипа на пътноподдържащата фирма и на горкото стопанство. Напредват бързо и много скоро ще стигнат до Ситово“, заяви областният управител. По думите му обаче десетки шофьори, въпреки предупрежденията за лошо време, са тръгнали към планината, без да оборудват колите си със зимни гуми и вериги. „Наложи се да помагаме на

закъсали в преспите автомобили, защото пречеха на движението и на работата на снегопочистващата техника“, обясни  Зюмбилев. Той призова собствениците на автомобили да се подготвят за зимните условия, за да не създават проблеми на пътя. Той е провел разговори с кметовете на населени места, където има по-сериозни проблеми.

Кметът на Перущица ме увери, че на хижа „Върховръх“ няма бедстващи хора. Пътят е разчистен и малко след 12 часа групата, която е била там е отпътувала безпрепятствено“, допълни областният управител.

В резултат на създадената от директора на РСПБЗН -Пловдив комисар Мангараков организация, е предприето разчистване с помощта на багер на пътя към хижа "Академик". Целта е снегопочистващата техника да достигне до почиващите в хижата 20 души. Екип на РСПБЗН-Асеновград оказа помощ за осигуряване на проходимостта на рътя с. Яворово-с. Добролък

Според последните данни, които са му били докладвани, без ток все още са асеновградското село Лясково, селата от община Куклен - с. Яврово, с. Цар Калоян и районът на хижа „Здравец“, карловското село Христо Даново, родопските села Лилково и Ситово. Без ток е и град Лъки, където работят два аварийни екипа на електроразпределителното дружество. „Имам уверението на ръководителите от EVN, че до края на деня ще бъде възстановено електричеството във всички населени места“, заяви още

областният управител.



По публикацията работи: Стоян Терзиев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ральо Ралев осъди държавата в ЕСПЧ за 5 200 евро

Европейският съд по правата на човека осъди държавата за ареста на бившия кмет на пловдивския район Северен Ральо Ралев. Днес правителството одобри изплащането на 5 200 евро на Ралев за нарушение на презумцията за невинност. През 2019 г. той е арестуван за подкуп, който е поискал в качеството си на районен кмет. Жалбата съдържа оплаквания..

публикувано на 15.05.24 в 17:16

Алкохолната проба на Кристиан е отрицателна, ранените се подобряват

Няма установено наличие на алкохол в кръвта на 21-годишния шофьор, причинил тежката катастрофа с две жертви на бул. "Руски". Това става ясно от назначената химическа експертиза, съобщиха от Окръжна прокуратура Пловдив. Резултатите от химическата експертиза за наличие на дрога, както и от автотехническата експертиза, все още не са готови...

публикувано на 15.05.24 в 16:27

Обявиха обществената поръчка за ремонта на кино "Космос"

В ход е обществената поръчка за основния ремонт на кино „Космос“ в Пловдив. За  9 900 000 без ДДС, от които държавата отпуска над 4,4 милиона лева бившето кино трябва да бъде преобразено в модерен Културен център.  Проектът е приоритетен за пловдивската община и бе част от списъка с други проекти, за които бе предвидено финансиране от държавния..

публикувано на 15.05.24 в 14:24

Протест в Чепеларе заради полицейски произвол в Хвойна

В Чепеларе се проведе протест заради полицейски произвол на служител срещу собственик на конна база в Хвойна. Протестиращите се събраха пред общината с плакати за справедливо разследване и преминаха в шествие до сградата на Районното управление в Чепеларе. Безсилието, в което съм поставен от институциите, ме накара да организирам този протест,..

обновено на 15.05.24 в 14:16

Рокади в пловдивската прокуратура

Нови заместник-окръжни прокурори има пловдивската Окръжна прокуратура. Това са бившия районен прокурор на Пловдив Чавдар Грошев и Георги Гешев, досега прокурор в окръжната прокуратура.  Назначенията са с решение на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, която изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет. Със същото решение за..

публикувано на 15.05.24 в 14:01