Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова авария в Пловдив, ВиК спука газопровод, няма обгазяване

| обновено на 27.11.23 в 15:41

Газопровод е спукан при изкопни дейности на ВиК Пловдив на кръстовището на булевардите „Васил Априлов" и "Шести септември", съобщиха от Пожарната в Пловдив.

Инцидентът е станал днес преди обяд. Районът е отцепен, като екип на полицията е спрял движението до отстраняване на аварията. 

Няма опасност за хората, уточниха от пожарната.

Според управителя на газоснабдителното дружество „Ситигаз“ Ясен Христозов в резултат на аварията без газоподаване са абонатите на „Пещерско шосе“ и южната част на бул. „Марица“. В момента екипи на дружеството работят по отстраняване на аварията и вече няма изтичане на газ.

„При изкопни дейности за откриване на аварирал участък от мрежата са засегнали отклонение, което е чакащо и не е отразено в Кадастъра на газоснабдителната преносна мрежа. След като се приключи с тези дейности, ще трябва да продължим с откриване на аварията, нейното отстраняване и чак тогава възстановяване на участъка. Мисля, че до края на деня това ще се случи“, съобщи управителят на ВиК-Пловдив инж. Антон Гълъбов. 

Към 17:30 ч. аварията вече е отстранена. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Великденски детски празник в Карлово

Великденски празник за децата организира Община Карлово на площад „20-ти юли“ в града. За децата бе организирано познавателно боядисване на великденски яйца. Показано бе и плъстене на вълна-стара и традиционна българска занаятчийска техника. В детския празник участваха представители на сдружение „Любен Каравелов“ от с. Каравелово, както и..

публикувано на 04.05.24 в 15:47

Днес е Велика събота

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост.  Празничното пасхално богослужение в столичния катедрален храм "Свети Александър Невски" ще бъде оглавено от наместник-председателя - врачанския митрополит Григорий. За втори път в най-новата ни..

обновено на 04.05.24 в 15:45

Последен ден за промени в състава на регистрираните коалиции

Партиите и коалициите могат да подават заявление в Централната избирателна комисия за извършване на промени в състава или в наименованието на регистрирана коалиция до 17:00 ч. днес. Това се посочва в хронограмата на ЦИК за изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители на 9 юни. На  брифинг на 30 април..

обновено на 04.05.24 в 15:44

И Перущица влезе във Фонда за развитие на Летище Пловдив

Община Перущица е най-новият член на Фонда за развитие на Летище Пловдив. Това решение беше взето с пълно мнозинство от всички общински съветници. С присъединяването на община Перущица, общините, които членуват във Фонда, стават 12, което е най-доброто постижение от създаването му. Във фонда членуват и хотелиерски и туристически компании.

обновено на 04.05.24 в 15:44

Росен Желязков застава начело на листата на ГЕРБ за евроизборите

Росен Желязков застава начело на листата на ГЕРБ за евроизборите. Името му бе една от най-строго  пазените тайни преди регистрацията на листата в ЦИК, крайният срок за което е 7 май - пише "24 часа". Желязков бе председател на 49-ото народно събрание до предпоследния му ден, когато бе свален с гласовете на ПП-ДБ, БСП, “Възраждане” и ИТН. Сега той..

обновено на 04.05.24 в 15:44