Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба-търг на творци в неравностойно положение

| обновено на 29.11.23 в 10:22

В Регионалния исторически музей в Пловдив ще се проведе благотворителна изложба-търг с произведения на изкуството на творци в неравностойно положение. 

Целта на събитието е набиране на средства за изграждане на достъпна среда в обществени сгради в гр. Пловдив и създаване на галерия с постоянна експозиция. 

Събитието се организира от фондация „Творци на надежда“ с председател на Управителния съвет Микеле Санторели. „Творци на надежда” е неправителствена организация, чиято мисия е да подпомага интегрирането и реализацията на хората в неравностойно положение.

Програмата на събитието е както следва: 16:00 - 18:00 ч - оглед на творбите; 18:00 - 19:00 ч - търг; 19:00 - 20:00 ч – коктейл.

Благотворителната изложба-търг ще е в музикален съпровод от Квартет за флейта, саксофон, кахони и китара - Явор Ангелов, Галатея Мутафова, Алекс Швадчина и Борис Гроздев и със специалното участие на Мартина Куртева, вокал.

Интервю с Микеле Санторели може да чуете от прикачения звуков файл



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Затвориха изненадващо бул. „Хаджи Димитър” за месец

Затварянето на пловдивския булевард от днес до 8 юни се налага, за да бъде довършена така наречената шахта, която всъщност се оказа причината да не може все още да се отвори за движение подлеза „Модър-Царевец“. Затварянето на булеварда, което не бе оповестено предварително, обаче затрудни придвижването на граждани, особено с градския транспорт,..

обновено на 08.05.24 в 14:27

Две 13- годишни деца пострадаха леко при катастрофа в Пловдив

Две деца и шофьорка пострадаха при инцидент  на кръстовището между бул. „Копривщица“ и ул. „Севастопол“.  Там „Фолксваген“  нарушил необходимата дистанция и блъснал отзад спиращия пред него лек автомобил „Тойота“, който на свой ред ударил две момичета на 13 г., пресичащи на пешеходна пътека.  От това леко са пострадали водачката на ударената кола..

публикувано на 08.05.24 в 14:17

Гръцкият съд оправда изцяло Тошко Тодоров - Машора

Тошко Тодоров - Машора от карловското село Столетово е оправдан изцяло от съда в Гърция по обвинението в трафик на мигранти. Това съобщи пред Радио Пловдив адвокатът му Гънчо Гънчев.  Машора беше задържан през ноември 2021 г. по издадена от гръцките власти европейска заповед за арест и прекара няколко дни в ареста в Пловдив.  Гръцката прокуратура..

обновено на 08.05.24 в 14:13

В Пловдив се провежда кампанията „По-високи доходи с твоя синдикат“

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидентите Даниела Алексиева, Тодор Капитанов и Огнян Атанасов ще посетят Пловдив в рамките на започналата в началото на месец април национална кампания на конфедерацията под мотото „По-високи доходи с твоя синдикат“.  Те ще проведат срещи с кмета на Община Пловдив Костадин Димитров, с ръководството на..

обновено на 08.05.24 в 14:13

Наградиха доброволци и служители на БЧК в Пловдив

Доброволци и служители на Българския червен кръст в Пловдив бяха наградени на церемония в Малката базилика по повод Световния ден на червения кръст и Червения полумесец. Денят се чества от 1953 година в памет на основоположника на хуманитарното движение Анри Дюнан. Той е роден преди  196 години на днешния ден и е първият носител на Нобелова..

публикувано на 08.05.24 в 13:20