Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наследявам професията на баща си и оставам в България

4
Д-р Константин Баталов, носител на "Златен Хипократ"
Снимка: Радио Пловдив, Живка Танчева

Дипломира се 73-тият випуск лекари по медицина в Пловдив. Носител на наградата за пълно отличие „Златен Хипократ“ е д-р Константин Баталов. "Наблюдава се положителна тенденция – повечето млади лекари остават в България и се реализират тук", това каза ректорът на МУ-Пловдив проф. дмн. Ангел Учиков на тържествената церемония, в която дипломи получиха 146 млади лекари.

На тържеството българските лекари присъстваха заедно с техните родители и приятели. Тук бяха и семействата на 212 магистри-лекари, обучавани на английски език. Те са от 16 държави, сред които Великобритания, Германия, Италия, Гърция, Израел, Норвегия.

Носителят на "Златен Хипократ" д-р Константин Баталов каза пред Радио Пловдив, че наследява професията на своя баща проф. Атанас  Баталов и ще остане в България.

Д-р Лилия Ценкова прочете Хипократовата клетва на български език. Тя вече е спечелила конкурс и ще преподава в катедра „Социална медицина“ в МУ - Пловдив.

Чужденците с радост споделиха, че ще останат завинаги приятели на Пловдив и България, но повечето от тях заминават обратно в родните си държави, където ще работят.

С отличен успех над 5.50 от следването и държавните изпити са 38 дипломанти, на които ще бъдат връчени грамоти, плакети и стетоскопи.  Средният успех от следването на випуска е много добър 4.71. 

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Официализирането на брака на ГЕРБ с ДПС не е полезно за никого

На 24 февруари, ще се проведе XI отчетно-изборна конференция на ДПС с 1500 делегати от цялата страна. Тя трябва да постави "ново начало". Ще има ли изненади? Темата коментираме с журналистката Ружа Райчева, политически репортер в OFFNews. "Нещата  за избора на председатели изглеждаха предопределени, но в последно време започнаха да се разклащат...

публикувано на 22.02.24 в 16:28

Пазарджишките ловци излизат срещу фотоволтаиците

Пазарджишките ловци и риболовци излизат на протест срещу незаконното строителство на фотоволтаични централи върху плодородни български земи и български гори и ловни площи. Протестният митинг ще е на 1 март пред областната администрация в Пазарджик. Те се обръщат за подкрепа към ловците от страната с призиви „Соларите убиват природата!“..

обновено на 22.02.24 в 16:18

Мария Габриел за пръв път избяга от брюкселския език

Вицепремиерът Мария Габриел за пръв път избегна бюрократския, брюкселски език. Тя беше категорична, конкретна и лаконична. Това коментира политологът проф. Росен Стоянов за разменените реплики по повод предложението на ПП-ДБ с ГЕРБ да подпишат меморандум. Той добави още, че последната дума ще е на тези, които управляват конкретните..

публикувано на 22.02.24 в 16:06

Важно е да изграждаме култура на споделяне

"Важно е изграждането в училищата на култура на споделяне и на откровена обратна връзка и това да става с помощта на учителя", смята Петко Иванов, главен редактор на образователния сайт prepodavame.bg,за платформата "Анкети за учене". "За жалост това не е много разпространено в България. Учителите, които искат обективно обратно мнение на..

публикувано на 22.02.24 в 14:19

150 хиляди лева за инвитро в Пловдив

На последната си сесия ОбС гласува средства в размер на  близо 150 хиляди лева за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми на територията на община Пловдив. Така помоща тази година ще е 3000 лева, като от нея могат да се възползват всички семейства и двойки, които живеят на семейни начала, а също така и  жени без парньори, отговарящи  на..

обновено на 22.02.24 в 10:20

Свързани новини

Дипломира се 73-тият випуск лекари по медицина в Пловдив

358 лекари от Медицинския факултет на Медицинския университет в Пловдив ще получат днес дипломите си на тържествена церемония в зала „С.И.Л.А.“. 146 от дипломантите се обучават на български език, а 212 – на английски. След успешно завършен шестгодишен курс на обучение те придобиват образователно-квалификационна степен „магистър” и професионална..

обновено на 07.12.23 в 06:28