Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" на четвъртфинал за купата след 4:2 над "Етър"

2
"Канарчетата" зарадваха най-верните си фенове
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Ботев (Пловдив) спечели с 4:2 в гостуването си на Етър в последния 1/8-финален двубой от турнира за Купата на България. 

Всичките шест гола на стадион “Ивайло” паднаха след почивката. Пловдивчани се присъединяван към останалите седем 1/4-финалисти и очакват жребия за следващата фаза.

Преди почивката Ботев бе по-активният отбор, като пропусна няколко ситуации чрез Антоан Конте, Атанас Чернев и Уме Емануел.

В началото на втората част вратарят на гостите Хидайет Ханкич спаси удар на Николай Янков. Малко след това Ивелин Попов се отличи със сериозен пропуск с глава.

В 64-ата минута “жълто-черните” от Пловдив поведоха. Пламен Димов поднесе на тепсия топката на Мартин Секулич на 3-4 метра от вратата и нападателят на “канарчетата” вкара за 0:1. В 73-ата гостите предрешиха крайния изход на сблъсъка. Ивелин Попов намери със страхотен пас Джеймс Етоо и халфът на Ботев с удар от воле удвои аванса – 0:2. Три преди края Етър върна един гол. Резервата Ловре Кнежевич се разписа със страхотен удар от дъгата на наказателното поле – 1:2.

Малко след това Самуел Акере отправи точен удар, но в обсега на вратаря на “виолетовите”. Секунди по-късно Ботев организира чудесна контра атака. Акере комбинира с Фаустас Степонавичус, който копна топката към Уме Емануел и нигериецът се разписа - 1:3. Това обаче не бе всичко. Етър направи много добра атака, завършена от Ивайло Димитров – 2:3.

В последните секунди Ботев Пловдив вкара четвърти гол, след като вратарят на домакините се бе включил в предни позиции. Самуел Акере се справи със защитник на болярите и прати топката в мрежата за крайния резултат 2:4.

По публикацията работи: Йордан Данчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Илиан Илиев: Радва ни интересът на публиката

Националният селекционер Илиан Илиев даде пресконференция преди утрешния двубой със Северна Ирландия в Лига на Нациите. Двубоят е в неделя от 19:00ч. на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. "По-различен стил има тимът на Северна Ирландия. Имахме време да запознаем футболистите. Този лагер е по-къс и възстановяването е само два дни. Направиха добър мач срещу..

публикувано на 07.09.24 в 18:00

Празник на "Лаута"!

Вчерашният празник бе белязан с много положителни емоции за малки и големи. По традиция, на 6-ти септември, ПФК Локомотив и The Magic of Plovdiv организираха специален мач. Най-малките момчета и момичета от школата на "черно-белите" се изправиха срещу представителния тим на централния терен на "Лаута". Сблъсъкът предложи много оспорвани моменти, широки..

публикувано на 07.09.24 в 17:57

Опитен съдия ще свири България – Северна Ирландия

Един от най-опитните гръцки съдии Анастасиос Сидиропулос ще ръководи втората среща на българския национален отбор по футбол в турнира на УЕФА Лига на Нациите – домакинството на Северна Ирландия в Пловдив на 8-и септември. 45-годишният Сидиропулос е международен съдия със значка на ФИФА от 2011-а година, а от 2013-а започва да получава мачове в турнира..

публикувано на 05.09.24 в 18:06

Локомотив уреди контрола с Берое

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) уреди контрола по време на паузата за национални отбори. „Черно-белите“ ще премерят сили с Берое (Стара Загора). Двубоят ще се проведе тази събота (07.09) от 17:30 часа на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Контролата ще бъде открита за фенове на тима, но закрита за представителите на медиите.

публикувано на 05.09.24 в 18:01

БК "Локомотив" почита Пенка Стоянова с турнир

Баскетболният клуб "Локомотив" (Пловдив) ще организира мемориален турнир в памет на най-успешната баскетболистка на града - Пенка Стоянова. Надпреварата ще се състои на 21 и 22 септември с участието на четири отбора. Освен "Локомотив", в турнира ще се включат още съставите на "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница), както и тимът на "Работнички"..

публикувано на 04.09.24 в 15:13