Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проучват възможностите за нови авиолинии до Турция

| обновено на 10.12.23 в 15:01

Ръководството на летище Пловдив проведе в турския курорт Анталия серия разговори за разкриване на нови авиолинии до аеропорта. Потвърдено е сътрудничеството с авиокомпанията Сън експрес, която и тази година ще осъществи чартърни полети до летище Пловдив от Анталия и Измир. Те ще започнат на 29 декември.

В Сън експрес с равни дялове акционери са немската Луфтханза и Търкиш еърлайнс. Затова са обсъждани възможностите за разкриване на полети до Мюнхен и Дюселдорф.

Проучват се и възможностите летище Пловдив да започне партньорство с националната организация в Турция, която се ръководи от министъра на туризма на страната. Тя разполага с финансов ресурс, акумулиран от държавата и бизнеса, който се използва за развиване на туризма и  подпомагане и реклама на авиокомпаниите.


По публикацията работи: Емил Костов
Още от категорията

Хотелиерите в Пловдив настояха за нови авиолинии до града

Ръководството на Летище Пловдив се срещна със Сдружението на хотелиерите в Пловдив. Обсъдени са възможностите за  разкриване на нови авиолинии до Пловдив и начините за привличане на туристи, които да нощуват в града. Изпълнителният директор Дойчин Ангелов обясни, че авиокомпаниите търсят парични стимули, които са под формата на маркетингово..

публикувано на 25.02.24 в 13:48

Цените на едро на храните продължават да растат

Продължава ръстът на цените на повечето основни хранителни стоки, плодове