Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веси Пашалиева с първи самостоятелен коледен албум

| обновено на 12.12.23 в 14:17 | Интервю

В събота, на 16 декември, във Военен клуб – Асеновград от 17.30 часа, певицата Веси Пашалиева представя своя първи, самостоятелен, коледен албум „Коледни вълшебства“. Още миналата година, тя даде заявка за този албум, с написването на песента „Коледни вълшебства“, по текст на Снежанка Пашалиева.

Музиката, на седемте песни в албума, е на Веси Пашалиева, аранжиментите на шест от тях са на Александър Леков. Костадин Бекирски прави аранжимента на последната песен, „Нощта в бяло“. Той е специален гост, в творческия процес на албума.

Пет от песните са по текст на Снежанка Пашалиева, останалите две са написани от Мариела Читакова, която е и изпълнител в едната от тях, песента „Празник се ражда“. В албума, като изпълнители, участват още Христина Найдева, Ивайла Христова, Яна Боярова и Емилияна Добрева, от Музейна музикална школа – Асеновград. Гост-артист в албума е и Цвета Карагеоргиева – саксофон.

„Много време ми отне създаването на албума, понеже творецът има един момент, в който просто трябва да бъде развълнуван, за да се получи нещо наистина добро, наистина вълнуващо. Това ми отне много време. Бях си поставила задача, казах си имам цяла година, ще бъда готова рано, ще бъда готова навреме, ще имам време да се разгърна емоционално. Не стана точно така...През лятото е много трудно да се вдъхновиш за Коледа. Няма ги коледните елхи, няма го студа, няма го желанието за топлото одеало. Така, че усещанията се създадоха, когато стана студено. Всъщност, работихме много активно до май месец и след това започнахме, отново, от септември. Нещата при мен се случват, колкото и да се старая да бъде всичко навреме, и всичко предвидено, винаги в последния момент, което е много голям стрес, но явно има и чар“, разказва Веси Пашалиева.

„Подготвяме се трескаво за 16-ти декември. Подготвяме се с музика, с пеене, с репетиции, с декор. Искам, специално, да благодаря за декора на скулптура Огнян Читаков, който всяка година прави изключително интересни декори за нас“, казва още Веси Пашалиева.

Обложката на албума "Коледни вълшебства" е по дизайн на Емилиян Ламбрев. В нея има препратка към Асеновград, със сгушените в снега къщи, с планината и със светещите кръстове на многобройните храмове в града, наричан още малкият Йерусалим. Албумът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Асеновград.

Певицата Веси Пашалиева е гост в предаването „Вход свободен“.

Чуйте още, в прикачения файл.


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Идва десетото издание на "Вино и гурме"

Десетото юбилейно издание на фестивала „Дефиле Вино и гурме“ ще се проведе в рамките на 3 дни – от 10 до 12 май в Пловдив. На 16 локации в Стария град ще бъдат представени със свои щандове 55 участници – 43-ма винопроизводители и 12 производители на хранителни продукти. Сред по-известните места, които пловдивчани и гости на града вече..

публикувано на 07.05.24 в 15:04

Юлиян Йорданов води "По пътеките на времето"

Галерия „Възраждане“ представя изложбата живопис и графика „По пътеките на времето“ на световно известния български творец Юлиян Йорданов. Експозицията  потапя зрителя в свят на митологии, легенди, саги и приказни приключения на героите с немалка доза футуризъм и мощна рисувателна драматургия, казва галеристката Красимира Алексиева...

публикувано на 07.05.24 в 10:46

Преге - предаване за света на книгите, 04 - 10 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 04.05.2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Уилям Шекспир. Венецианският търговец. 160 стр., 4А, Изток-Запад, 2024. Ларш Кеплер. Паека. 576 стр., ок. 4А, ЕМАС, 2024. Джеймс Патерсън.Крос в смъртоносна хватка. 320 стр., ок. 4А, Хермес, 2024...

публикувано на 07.05.24 в 10:40

Започва "Театър на сенките" в Пловдив

Възпитаници на ОУ „Захари Стоянов“ в пловдивския квартал Коматево се включват в интерактивна Демо работилница, с което стартира празникът на сценичното изкуство, който среща миналото с бъдещето в Пловдив. Това е призмата, през която тази година Сдружение „Арте Визия“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив представя хилядолетния  „Театър на..

публикувано на 07.05.24 в 07:30

Днес е Светли вторник, почитаме Св. Богородица

След Великден започва Светлата седмица. Нарича се така, защото Възкресението на Христос донася просветление за всички. На Светли Вторник се отдава почит на Богородица.  По време на Светлата седмица не се извършват венчавки, тъй като това са празнични дни, посветени на Христовото възкресение и никакви други тържества не са редни.  Християните се..

публикувано на 07.05.24 в 07:05