Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

HILLS OF ROCK се завръща в Пловдив през юли догодина

| обновено на 14.12.23 в 12:11

След едногодишно прекъсване в Пловдив се завръща фестивалът за рок и метъл музика HILLS OF ROCK. Той ще се проведе от 25 до 27 юли следващата година на Гребната база, като стремежът на организаторите е да се привлекат емблематични рок групи и други известни изпълнители. 

 Хедлайнерът, който  излиза на сцената в първия фестивален ден е иконичната банда КoЯn. Другите потвърдили участие са канадската група  Spiritbox и британците от Ливърпул - Loathe

Останалите участници, сред които се очакват легендарни имена, ще бъдат обявени след януари, когато потвърдят официално идването си тук, обясни Стефан Еленков от компанията – органзатор на фестивала. Освен главната сцена, HILLS OF ROCK  ще има още две – партньорските „На Тъмно“ и „Строежа“,чиито участници също ще бъдат обявени по-късно. 

Билетите ще струват от 99 лв. за еднодневен, до 180 лв. за тридневен достъп. Всички закупили закупили билети за изданието на феста през тази година, което не се състоя, могат да ги използват без да е необходимо допълнително действие от тяхна страна. 

Това лято HILLS OF ROCK не се проведе заради недостатъчен бюджет, отказът на групи да участват и ограничената публика, обясни през март Стефан Еленков от фирмата промоутър. Тогава той коментира, че при тези условия  няма да разочароват феновете с компромисно издание. 

За следващата година обаче са осигурени достатъчно средства, включително с помощта на Община Пловдив, фондация „Пловдив 2019“ спонсори и други източници, увериха организаторите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

„Алтер его” – Орфей и сатирична лира

За фестивала на поезията „Орфей – 2024“ ще говорим в „Алтер его“ тази събота. Наградените поети вече са оповестени, но ще направим това и при нас – като повод да поговорим с организатора на седемте издания Антон Баев.  Ще разменим думи и с носителката на големия приз за поезия Мирела Иванова, както и с две от отличените поетеси в две..

обновено на 18.05.24 в 10:18

В "Срещите" - как литературата вижда Пловдив

В навечерието на големия ден 24 май с Емилия Каменова си припомняме знаковите имена, които Пловдив създава в българската литература.  Поглеждаме как литературата вижда Пловдив. Достолепен, могъщ... ..  Но защо тогава е живо това наблюдение: "Изкатерили сме се на раменете на великани, а днес приличаме на джуджета". Слушайте "Срещите" в събота..

обновено на 18.05.24 в 09:01

Здравка Андреева издаде "С музика и Дади по света - Африка"

Чаровна дама, влюбена в музиката и в пътешествията и любим учител на много ученици е Здравка Андреева. За нея кризите отварят нови възможности, а пътешествията – нови срещи и познания. Тя е дългогодишен преподавател по акордеон в Музикалното училище „Добрин Петков“, а след като напуска създава музикалната работилничка „Дади“, в която вече 10..

публикувано на 17.05.24 в 17:18

Антоанета Караиванова- Павлова с нова стихосбирка

Антоанета Караиванова-Павлова е родена, живее и твори в Пловдив. Пише поезия и проза. Има публикации в местния и регионален печат, в национални и интернационални сборници и алманаси. Отличавана е в национални конкурси. По нейни стихове са създадени песни, както и химна на Медицински университет – Пловдив /2020/. Член е на Съюза на учените в България..

публикувано на 17.05.24 в 16:10

Звездна италианска вечер на Античния театър

Трима забележителни италиански певци посреща Пловдив с концерт-спектакъла  „THE MAGIC OF ITALIA”. На 06.06.2024 (четвъртък) от 20:30 ч. красотата на италианската песен ще властва на сцената на Античния театър . Броени дни остават до срещата с ДЖАНИ СКРИБАНО, ЛУКА МИНЕЛИ и КИАРА ПЕРАЛЕ. Под съпровода на оркестъра на ДЪРЖАВНА ОПЕРА - ПЛОВДИВ,..

публикувано на 17.05.24 в 10:54