Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представители на мобилен оператор присвоиха над 8000 лева

Парите изхарчвали за собствени нужди, включително хазарт, твърди обвинението

| обновено на 20.12.23 в 14:38

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже – на 33 и на 24 години, с инициали Т.Б. и К.С., за присвояване на голяма сума пари, собственост на търговско дружество.

Престъплението е извършвано за времето от 01 октомври 2022 г. до неустановена дата през ноември 2022 г., като двамата са присвоили сумата от 8311 лв.

Т.Б. и К.С. работели като търговски представители към фирма със седалище в гр. Пловдив, която била в партньорски отношения с мобилен оператор. Те имали права да сключват договори за тарифни планове и да предлагат сим-карти, както и мобилни апарати за продажба. 

Извършвали тази дейност чрез мобилен магазин – брандиран микробус, и с него посещавали различни малки населени места, в които живеели по-възрастни хора, на територията на областите София, Пазарджик и Пловдив. 

При проведена ревизия от собственичката на дружеството било установено, че оборотът от реализираните продажби следвало да е около 9000 лева, но в същото време сумата от 8311 лева липсвала в брой и не била отчетена от двамата търговски представители.  Парите те били присвоили за свои нужди, включително и за хазарт.  

Схемата за присвояването е разкрита от служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР- Пловдив. Под надзора на Районна прокуратура-Пловдив се извършват множество процесуално-следствени действия. Двамата мъже са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. 

По публикацията работи: Иванка Петкова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В Забърдо откриват паметник на мира от 300 военни каски

В Деня на Европа – 9 май, в чепеларското село Забърдо ще бъде открит паметник на мира.  Петметровият паметник е изработен от над 300 военни каски, с които са оформени буквите М, И, Р.  Той е дело на скулптора Антон Урдажиев от рудоземското село Елховец.  На официалната церемония днес ще бъдат пуснати 79 бели гълъба, колкото години са изминали от Деня..

публикувано на 09.05.24 в 08:25

Започва имунизация на бременните срещу коклюш

От днес здравната инспекция в Пловдив започва поставянето на безплатна препоръчителна имунизация срещу коклюш на всички желаещи бременни жени от 27-36 гестационна седмица. Условие за поставяне на безплатна имунизация на бременна жена е наличието на медицински документ от проведен преглед/наблюдение/насочване за имунизация от специалист по..

обновено на 09.05.24 в 08:21

Пловдив отбелязва Деня на Европа с концерт на стълбите на Каменица

Всяка година на 9-ти май, Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" организира един от най-очакваните концерти в града - специално музикално събитие, посветено на Деня на мира, солидарността и единството на Обединена Европа. Тазгодишната празнична програма е с участието на изпълнители като Стилиян Дерменджиев, Зорница Гребчева, Мариян..

обновено на 09.05.24 в 08:20

Подменят оградните пана на бул. "Цар Борис III Обединител"

От днес започва подмяната и поставянето на нови оградни пана по булевард „Цар Борис Трети Обединител“, което ще се извършва след час пик сутринта.  Днес и утре ще се премахват старите съоръжения, а в събота и в неделя ще се поставят новите пана. За регулиране на движението се разчита на съдействието на „Пътна полиция“, но и шофьорите трябва да..

обновено на 09.05.24 в 07:39

Трима телефонни измамници обжалват ареста си

Тримата „ало измамници“, ограбили над 30 000 лв. от възрастни жени, обжалват постоянното си задържане в ареста пред Пловдивския oкръжен съд.   Смесената група мошеници от три града в страната са успели да заблудят четири пенсионерки, едната от които 89-годишна, че действат от името на полицията и тяхното съдействие е необходимо уж за да заловят..

публикувано на 09.05.24 в 07:17