Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дрегер отчете близо 1 промил алкохол, кръвната проба - над 3

За куриозен случай на водач, седнал зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от пазарджишката полиция.

На 30 ноември, Андреевден, на пътя между Брацигово и Пещера автопатрул спрял за проверка миниван „Фолксваген“. Водачът му бил тестван с дрегер, като показанията на уреда отчели 0.95 промила концентрация на алкохол в издишания въздух.

Полицаите незабавно съставили акт за установяване на административно нарушение на 45-годишния жител на Брацигово и иззели шофьорската му книжка.

Водачът решил да се възползва от правото си даде кръвна проба за лабораторен анализ, а след време в сектор "Пътна полиция" бил получен резултатът от химическия анализ. Той показал, че концентрацията на алкохол в кръвта на шофьора тогава е била... 3.47 промила

Материалите по случая са изпратени в прокуратурата, посочват от пазарджишката полиция. 

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дядо Николай боядисва яйца с деца в "Света Марица"

Над сто деца от пловдивските училища и детски градини боядисваха червени яйца в двора на митрополитския храм „Света Марина“ в Пловдив. Пловдивският митрополит Николай поздрави малките си гости, а след това боядиса първото червено яйце и с него помаза всяко едно дете в двора на църквата.  На въпрос на журналисти за предстоящите избори в България,..

публикувано на 02.05.24 в 13:02

Футболен фен е с глоба и забрана за мачове за опит да внесе 41 факли на Колежа

34-годишен мъж получи забрана за посещения на спортни мероприятия и глоба от 1 000 лева  заради пиротехнически изделия за вчерашния мач между "Ботев"-Пловдив и ЦСКА на Колежа.  Още преди реванша полицаите са установили, че мъжът носи в себе си плик с 41 факли.  Оказало се, че той има и стари противообществени прояви.  Съставен му е акт за..

обновено на 02.05.24 в 12:58

Изправят пред съда рецидивист, ограбил и пребил старица

Пореден престъпник, нападал и ограбвал възрастни жени в Пловдив, отива на съд. Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 25-годишния грабител, вече извършвал и други такива нападения.  Бруталната проява е станала на 17 януари тази година докато 87-годишната жена  се прибирала към дома си. Когато навлязла в междублоковото пространство,..

публикувано на 02.05.24 в 12:58

Арестуваха шофьор, опитал да подкупи полицаи с 50 лева

Шофьор бе задържан след опит да подкупи пътни полицаи в пловдивското село Скутаре. Екип на „Пътна полиция“ спрели за рутинна проверка лек автомобил „Хонда“ и установили, че шофьорската книжка на водача е с изтекъл срок на валидност.  За извършеното нарушение на Закона за движение по пътищата 69-годишният шофьор бил предупреден, че ще бъде..

публикувано на 02.05.24 в 12:53

С 25 % изгаряния е детето, пострадало при пожар в Хасково

Момченцето е в тежко състояние, настанено е в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ „Св. Георги“ и вече е оперирано, съобщават от лечебното заведение. Лекарите правят всичко възможно детето да се възстанови. Вчера в къща в Хасково избухна пожар, след като теч на газ от бутилка предизвика запалване...

публикувано на 02.05.24 в 12:21