Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събина Георгиева изненада най-малките читатели за пореден път

Ние, възрастните, често изпитваме нужда да се сравняваме с останалите и да гоним техните постижения и умения. Но добре знаем, че “насила хубост не става” – няма как да сме добри във всичко, защото не сме еднакви. 

Това е и посланието, което носи най-новата книга на автора Събина Георгиева. "Перото на Сами" грабва най-малките читатели с невероятно живите си илюстрации създадени от пловдивчанката Стефана Аргирова, и ни разказва за малкото папагалче Сами, което с гордост отглежда новото си оперение. Не щеш ли, любимото му червено перо внезапно изчезва! Сами се впуска в търсене, а пътят му го отвежда до различни животни. Перото обаче е предназначено само за един. Ще открие ли папагалчето своето специално перце? Предстои да разберем...

Събина Георгиева пише и издава детска съвременна литература. Дебютната ѝ детска книга “Опашати непознати”, издадена през 2021 г., е носител на награда “Бисерче вълшебно” за съвременна детска литература. Събина обожава личните срещи с малки читатели. Майка е на две деца, които споделят любовта ѝ към четенето. Живее във Варна със семейството си, куче и две котки. Като човек, открил своята страст след доста опити, с “Перото на Сами” иска да припомни на малки и големи да не се отказват да търсят своето призвание. Макар не всяко “перо” да пасва на всеки, рано или късно достигаме до своето си, специално нещо. Събина Георгиева бе наш ефирен гост в предаването "Вход свободен" днес. Целият ни разговор с нея можете да чуете в прикачения звуков файл. 



По публикацията работи: Станка Лазарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Лудогорец" е шампион за 13-ти пореден път

"Лудогорец" стана шампион на България за 13-ти пореден път, след като победи ЦСКА с 3:1 у дома в дербито от 32-ия кръг на Първа лига. "Лудогорец", който имаше нужда от една точка на "Хювефарма Арена", за да си подпечата титлата, започна ударно и поведе още във втората минута, когато Квадво Дуа получи топката в наказателното поле от Бърнард Текпетей и..

публикувано на 12.05.24 в 12:48
Уме Емануел

"Арда" обърна "Ботев" с 2:1 за седмото място

"Арда" (Кърджали) увеличи шансовете си да играе бараж за участие в евротурнирите, след като победи "Ботев" (Пловдив) с 2:1 у дома в мач от третия плейофен кръг на Първа лига. В Кърджали "канарчетата" поведоха в резултата в 32-та минута чрез Уме Емануел, но резервата Борис Тютюков изравни за домакините в 64-та минута. Развръзката в двубоя дойде пет..

публикувано на 11.05.24 в 17:47

„Алтер его” – за езика на жълтите медии

Драги приятели, да ви кажа честно, дойде ни до двойната гуша от „новините“ в жълтите медии – така наречените „фейк нюз“. Ако слушате нашия радио-пърформанс, ще ви въведем в редакцията на един булеварден вестник, за да разберете как се злоупотребява с българския езика като се пишат абсурдни заглавия за първа страница. Ще има и сензационни „информации“,..

обновено на 11.05.24 в 16:18

"Локомотив" подписа с Мартин Хайдаров

Локомотив (Пловдив) подписа договор с Мартин Хайдаров. Полузащитникът, който се състезава за втория отбор на “черно-белите”, е с контракт за три години. Мартин Хайдаров е роден на 22.01.2003 г. в Пловдив. Юноша е на Левски и ЦСКА 1948.  Състезавал се е за първия и за дублиращия отбор на ЦСКА 1948, а в последните десет месеца е част от втория тим на..

публикувано на 11.05.24 в 16:07

Крумовград разби европейските амбиции на Локомотив

Крумовград победи Локомотив(Пловдив) като домакин  с 4:1 и затвърди подема си при Станослав Генчев. Тимът действаше много ефективно и отказа смърфовете още през първата част, когато поведе с 3:0. Първият удар посока една от двете врати отправи Оливер Кандем В 4-тата минута. Футболистът на Локо Пд се възползва от оставането му пространство и пробва..

публикувано на 10.05.24 в 21:16