Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

72 часа арест за арестуваните за корупция полицаи

2
Снимка: Снимката е илюстративна

Двамата полицаи от Пето районно в Пловдив, които бяха арестувани по подозрение в корупция, са задържани за 72 часа по решение на наблюдаващия прокурор. 

След изтичането на този срок ще се прецени дали спрямо тях ще се иска от съда най-тежката мярка "задържане под стража". 

Униформените бяха арестувани след разследване на отдела за "Вътрешна сигурност" на МВР в четвъртък. 

Назначена е вътрешна проверка на тежкия инцидент, като до приключването и двамата са отстранени от длъжност. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Катастрофа затруднява движението по Карловско в посока Труд

Поредна тежка катастрофа, станала към 12.30, затруднява движението по Карловско шосе, в посока село Труд. Инцидентът е възникнал в района край фирма "Бултекс", където са се ударили два автомобила, заради неспазена дистанция.  В болница за прегледи са откарани двама пострадали, изчакват се резултатите.   Създадена организация за изместване на..

публикувано на 13.05.24 в 13:40

Съкращават ранните и късните курсове на шест автобусни линии

Ново съкращение на сутрешни и вечерни курсове на автобусите от масовия градски траспорт се готви с частична промяна на маршрутните разписания в Пловдив, която ще се гледа от Общинския съвет на 16-ти май. Предложението на кмета Костадин Димитров касае линиите с номера 1, 6, 11, 12, 20 и 25. В мотивите на предложението е записано, че с него ще..

публикувано на 13.05.24 в 13:04

Двама загинали и двама тежко ранени на бул. "Руски"

Двама души загинаха в тежък пътен инцидент в Пловдив тази нощ, други двама са в тежко състояние в болница. Около 3.30 ч. на бул. „Руски“, в близост до кръстовището с бул. 6-ти септември“, джип "Рейндж Ровър", който идвал от Централна гара, навлязъл в разделителната ивица между двете ленти и се блъснал последователно в няколко чинара.  От удара..

обновено на 13.05.24 в 12:59

От Пловдив тръгна закъснялата кампания на МЗХ за директните плащания през 2024г.

Министерството на земеделието и храните стартира от Пловдив информационна кампания за земеделските производители, свързана с директните плащания през 2024 година. На среща в Конгресния център в панаира на стопаните се обясняват новостите в условията за подпомагане и подаването на заявления, както и възможностите по Стратегическия план за развитие..

публикувано на 13.05.24 в 12:57

По чудо шофьор оцеля след "полет" в 40-метрова пропаст

Шофьор оцеля след пропадане с автомобила си в 40-метрова пропаст по пътя Златоград – Мадан.  45-годишният мъж, жител на златоградското село Страшимир, управлявал лек автомобил с несъобразена скорост, като на десен завой излиза от пътното платно и пропада на около 40 метра под пътя в гориста местност.  При инцидента водачът е пострадал. Настанен е за..

публикувано на 13.05.24 в 12:49