Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва данъчната кампания

Автор:

От днес започва данъчната кампания. Националната агенция за приходите ще представи подробностите около нея на специална пресконференция.

За поредна година има възможност за данъчни облекчения – сред най-често използваните облекчения е за деца (в случая – 600 лева за едно, 1 200 лева за две и 1 800 лева за три деца като абсолютна стойност, което представлява 10% от сумата, с която се намалява данъчната основа).

Младите семейства с ипотека също имат възможност да намалят данъчната си основа, намаление от облагането има при пенсионно осигуряване в третия стълб и животозастраховане.

Както винаги, от приходната агенция препоръчват данъчните декларации да се подават онлайн. В хода на кампанията ще бъдат публикувани и предварително попълнените декларации. Тя продължава до края на април. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Разследват безразсъдно шофиране по Асеновградско шосе

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка за пътно хулиганство по публикуван в медиите видеоклип с кадри от шофиране на лек автомобил със скорост от 170 км/ч в района на Асеновградско шосе. Пропомняме, че видеоклип с безразсъдното шофиране беше разпространен в социалните мрежи. Максимално разрешената скорост по..

публикувано на 21.05.24 в 16:50

МОН дава на всички по 4 точки за "проблемната задача" в матурата по БЕЛ

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери заради настройка не излезе самата диаграма. Всъщност, числата, цифрите, свързани с нея. Това е някъде,..

публикувано на 21.05.24 в 13:39

С 9-10% годишно растат жертвите на домашно насилие в Пловдив

В Пловдив отвори врати Регионален център за консултиране към местната Адвокатска колегия , след като общината предостави безвъзмездно помещения в Дом „Левски“. „Заедно с Кризисния център за жени, жертви на домашно насилие, оказваме помощ на нашите съграждани, които имат нужда в социален, икономически и психологически аспект“ – заяви..

публикувано на 21.05.24 в 12:46

До 5 години закриват складовете с негодни пестициди в Пазарджишко

До края на 2029 г. в област Пазарджик ще бъдат закрити всички складове, които съхраняват негодни и излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита. Обезвреждането им ще се извърши в специализирани инсталации в рамките на Швейцарско–българска програма за сътрудничество. За периода от 2015 до 2019 година в област..

публикувано на 21.05.24 в 10:31

В Момчиловци днес празнуват много именици

Храмов празник чества църквата „Св. Константин и Елена“ в родопското село Момчиловци. Архиерейската света литургия ще бъде водена от смолянския епископ Висарион. Празникът днес е голям, защото почти във всяка къща има именик, казва кметът Сийка Суркова: "Очакваме много гости в селото - хора, които по традиция си идват на храмовия..

публикувано на 21.05.24 в 08:54