Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прекратяват концесиите на четири паркинга в Пазарджик

Кметът на Пазарджик Петър Кулински
Снимка: БГНЕС

Община Пазарджик е предприела действия за предсрочно прекратяване на договорите за концесии на четири от големите общински  паркинга в централната част на града.  Целта е стопанисването и управлението да се извършва пряко от общината, с което ще се повишат приходите в местния бюджет, каза кметът Петър Кулински.

Общината трябва да си върне тези активи обратно, тъй като тя може да генерира приход оттам, който е така необходим за синята зона, както ние я наричаме и това бюджетното мероприятие "Паркинги и охрана". Няма как това бюджетно мероприятие да е на загуба от 200 000 лева. Ето защо аз, със съдействието на Отдела по управление на общинската собственост предприех действия за прекратяване с едномесечно предизвестие на 4 сключени дългосрочни договори.

Считам, че с едни минимални средства с поставяне на бариера на входа и на изхода и един автомат за разплащане и валидиране на билетите дори без човешка намеса ние, общината, може да генерираме доста добър приход, който да отиде по предназначение. Тези паркинги са дадени на база на едни извършени калкулации през далечната 2016 година и наемните цени, които общината получава, суми в размер на 3 000 - 4 000 лева на месец са изключително малки за прихода, който тези паркинги може да генерират,  обясни градоначалникът. 


По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Слънчеви и топли Великден и Гергьовден в Пловдив

Днес над страната ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места в равнините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотрайно.   В Източна България ще духа слаб североизточен вятър.  Максималните температури ще..

обновено на 05.05.24 в 14:15

Митрополит Николай оглави службата за Второ Възкресение в Пловдив

Днес в православните храмове има богослужения за така нареченото Второ Възкресение. На тях отново след отминалата нощ бяха прочетени текстове от Евангелието, свързани с възкресението на Божия син.  Митрополит Николай оглави  празничното богослужение по повод Възкресение Христово- Пасха в пловдивския храм „Света Марина“.  Сред присъстващите..

обновено на 05.05.24 в 13:54

Христос Воскресе! Православният свят посрещна Празника на Празниците

Православният свят посрещна Празника на празниците - Възкресение Христово . В храмовете из цялата страната беше извършено тържественото пасхално богослужение. В столицата в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" то беше оглавено от Врачанския митрополит Григорий, който е наместник - председател на Светия Синод, след кончината на..

обновено на 05.05.24 в 10:12

Слово на Пловдивския митрополит Николай за Възкресение Христово

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай пристигна в Пазарджик,  за да отслужи Великденската служба в катедралния храм "Успение Богородично" по повод най-светлия християнски празник Възкресение Христово. Митрополитът се обърна към християните с тържествено слово:  “Възлюбени, братя и сестри! Тоя ден Господ е сътворил, за да..

обновено на 05.05.24 в 10:12

Множество концерти за пловдивчани в празничните дни

С концерти на открито, музикални и танцови изпълнения продължава Великденската програма на община Пловдив.  На площад „Стефан Стамболов“ от 11 часа започва концертът „Великденски чудеса в страната на талантите“ с участници от предаването „Ася в страната на талантите“.  След него в неделния ден ще видим и концерта на танцово студио към СКИС..

публикувано на 05.05.24 в 10:11