Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна ремонтът на Концертната зала в Пловдив

Започна ремонтът на Концертна зала – Пловдив. Последно строителството бе забавено, тъй като една от фирмите обжалваше обществената поръчка за строителен надзор. За изпълнител на строителните дейности в края на ноември Министерството на културата  определи петричката фирма "Заечки", която  ще реновира залата по проект на архитектурно студио "Братя Кадинови". 

Предстои също да се изнесат старите столове, които са предвидени за смяна, покриване на паркета, който ще бъде запазен, както и оборудването по сцената. Ресторантът, който е в съседство на концертна зала, вече се е изнесъл, тъй като част от неговата площ е предвидена за разширяване на сцената, а друга – за административни помещения. Ще бъде оформен и паркинг между хотела и партийния дом, който ще се ползва за изнасянето на старото оборудване.

Ремонтът на Концертна зала започва на деветата година от решението за неговото начало. Няколко обществени поръчки бяха провалени, въпреки осигурените преди години малко над 10 милиона лева за реновирането й. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мачът "Ботев" - "Славия" променя маршрута на три градски автобуса

Автобусите по линии № 9, 10 и 36 ще са с променени маршрути в днешната събота - 27 април, за времето от 17 до 22 часа ,  съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.  Причината е футболният мач „Ботев“ – „Славия“, който ще се играе на стадион „Христо Ботев“. По искане на Областната дирекция на МВР за пет часа ще..

обновено на 27.04.24 в 16:25

Скандал с листата на БСП за Пловдив-област заради Веска Ненчева

На свое заседание Националният съвет на БСП утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-ото Народно събрание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот, съобщи формацията. Скандал е предизвикала листата на Пловдив-област, след като нейният досегашен водач Манол Генов си е дал отвод. На..

обновено на 27.04.24 в 16:15

ПП-ДБ готови да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но без ДПС

300 000 гласа са на пазара и са готови да бъдат купени. За това алармираха от ПП-ДБ. Решението е висока избирателна активност, обяви съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов.  На брифинг в Пловдив той заяви, че марионетното правителство на Главчев провежда чистка в институциите. За пример даде смяната на няколко областни управители в страната...

обновено на 27.04.24 в 16:15

Ангел Георгиев води листата на "Възраждане" в Пловдив, Кръстьо Врачев в областта

На изборите на 9 юни партия „Възраждане“ ще се яви с пълна листа от 12 кандидати за депутати за 16-и многомандатен избирателен район Пловдив – град . Водач на листата е Ангел Георгиев , който е бил депутат в три поредни парламента.  Следващите кандидати за народни представители са Елена Грозданова, Стойчо Босев, Апостол Апостолов, Симеон Петров,..

обновено на 27.04.24 в 15:01

Росен Костурков от "Продължаваме промяната" напуска политиката

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Росен Костурков се оттегля от активната политика и няма да се кандидатира на предстоящите избори, съобщи той във "Фейсбук". "За да си ефективен в политическите среди трябва да владееш лицемерието, да си нагъл и нахален, трябва да нямаш, а пази Боже, да си отстояваш принципите си, трябва да..

публикувано на 27.04.24 в 15:00