Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пазарджик иска 11 млн. лв. безлихвен заем от държавата

Община Пазарджик ще поиска от финансовото министерство 11 милиона лева безлихвен заем. Средствата са необходими за покриване на задълженията, които са натрупани през последните години. Така общината ще избегне принудителното събиране на задълженията от юридически и физически лица.

Предложението на кмета Петър Куленски за тегленето на безлихвен кредит премина  през обществено обсъждане.

Срещу общината вече има заведени дела от НАП и РИОСВ за дължими суми на обща стойност над 7 милиона лева. 

Малко под 28 хиляди лева са задълженията към доставчици и фирми.  Само за миналата година , отклонените държавни средства за заплати и социални дейности са над 3 милиона лева, които следва незабавно да бъдат възстановени. Държавни  средства са отклонявани и за други местни дейности, с което задълженията допълнително нарастват.  Общината не е в състояние да покрие този огромен дефицит без финансова помощ, твърди Петър Куленски.  

Гласуването на безлихвения заем ще стане на редовната сесия на общинския съвет в четвъртък.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Музеят на авиацията празнува с отворени врати

Музеят на авиацията отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия с вход свободен, безплатен музеен тур и активности за деца. В деня на отворените врати, от 10 до 16.30 часа, гостите на музея ще имат възможността да разгледат постоянната вътрешна и външна експозиция, както и най-новата изложба "Пътят към звездите“, посветена на..

публикувано на 06.05.24 в 09:29

Литийно шествие от Бачковския манастир с иконата на Богородица

На втория ден на Великден по традиция вярващи от цялата страна се включват в литийното шествие на Бачковския манастир. Поклонници изнасят чудотворната икона на Света Богородица и я съпровождат до местността Клувията. Според легендата в тази местност иконата е скрита от турските набези. Чудотворната..

обновено на 06.05.24 в 09:02

Празнични концерти за Великден и Гергьовден в Пловдив

Още концерти ще радват пловдивчани в празничните дни  Великденската програма на община Пловдив продължава и днес. Празничен концерт с класически изпълнения на перкусионния ансамбъл „Престо“ към НУМТИ „Добрин Петков“ ще радва пловдивчани и гостите на града  от  11 часа  в  обновената градска градина  на ул. „Христо Г. Данов“...

публикувано на 06.05.24 в 09:01
Снимка: Поклоннически център

Започва Светлата седмица

На втория ден след Великден според православната традиция започва Светлата седмица, наречена така, защото Възкресението на Христос символизира просветлението. В следващите седем дни се прославят светите апостоли и Света Богородица. В дните на Светлата седмица се благославят светиите: в Светли понеделник - светите апостоли, в Светли вторник и..

публикувано на 06.05.24 в 08:41
Свети великомъченик Георги Победоносец

Празнуваме Гергьовден

Българската православна църква почита днес свети Георги Победоносец.  Той олицетворява храбростта и затова Гергьовден е празник на Българската армия. В християнската иконография Св. великомъченик Георги се изобразява възседнал бял кон, а дългото му копие е забито в устата на страшен змей. В народните обичаи празникът се..

публикувано на 06.05.24 в 08:26