Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делото срещу близнаците от Цалапица пак не стартира, чакат Бизюрев за разпит

Датските служби са позволили екстрадицията на Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димтмър Малинов от с. Цалапица. Уведомление за това е получено в Окръжна покуратура днес. Решението не е окончателно, защото се обжалва пред по- горна инстанция.

Заради липсата на възможността за разпит на Бизюрев от българските власти делото срещу обвинените в укривателство  близнаци Борислав и Валентин Динкови днес бе отложено и ще подължи  на 26 февруари, обясни прокурор Ваня Христева.    

Въвеждането на братята в съдебната зала днес бе придружено с викове "убийци" от страна на близките на убития младеж, които преди това, пред сградата на съда поискаха делото да се прехвърли към окръжната прокуратура. 

Защитата на братята Динкови в лицето на адвокат Светлана Званчева поиска по-лека мярка - домашен арест с електронна гривна и заличаването на Бизюрев от това дело, но и двете искания не бяха уважени.

Съдия Боян Кюртов прецени, че разпита на Бизюрев, макар и още да няма информация за екстрадицията му от чужбина, е възможен. На излизане от залата майката на убития Димитър се разплака. Чуха се и закани за лична саморазправа и възмездие. Прокурорът Димитър Костов заяви, че държи на разпита на Бизюрев, тъй като разкриването на обективната стина е най-важното в този процес.

Братята Борислав и Валентин Динкови са обвинени за помагачество в бягството зад граница на Рангел, който е сочен за пряк убиец на 24-годишният Димитър Малинов. 

Предишното дело бе отложено по искане на прокуратурата - то да не стартира докато задържаният в Дания Рангел Бизюрев бъде върнат и разпитан у нас. Смята се, че  неговите показания биха изиграли ключова роля за изхода на процеса.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

18-годишна прегази ученичка в Сопот

15-годишно момиче от Сопот е в болница с опасност за живота, след като е било блъснато от 18-годишна шофьорка в района на спортната зала в града, съобщиха от пресцентъра на МВР. Младата водачка се опитала да направи ляв завой, но изгубила управлението на колата и прегазила ученичката. Пострадалото момиче е било откарано УМБАЛ „Свети Георги“,..

обновено на 07.05.24 в 13:13

Кристиан Вигенин и Иван Петков регистрираха листата на БСП в Пловдив

Водачите на листите на БСП за Европейски парламент – Кристиан Вигенин и за Парламентарни избори в Пловдив-град – Иван Петков регистрираха листата на социалистите в 6-та РИК. Те бяха придружени от останалите кандидати на БСП в града под тепетата. След Петков на второ място е Катя Стоилова, а на трето Теодора Николаева. В листата..

публикувано на 07.05.24 в 13:12
Снимката е илюстративна

Арестуваха трима хулигани, сбили се с полицаи в Пазарджик

В Пазарджик трима хулигани са арестувани след пиянска свада и бой с полицаи. Инцидентът е станал вечерта на Гергьовден в известния като ромски квартал „Изток“ след  подаден сигнал за шумно празненство.  На мястото веднага пристигнал автопатрул, който опитал да въведе  ред и призовал празнуващите да намалят кънтящата от мощна озвучителна уредба..

публикувано на 07.05.24 в 13:00

Днес е последният ден за регистрация на листи за изборите 2 в 1

Остават часове, в които партиите и коалициите могат да регистрират листите си за европейските избори и тези за 50-тото Народно събрание на 9 юни. Днес в 17.00 ч. изтича крайният срок, а на 10 май започва и предизборната кампания. Регистрирани за участие в ЦИК са 22 партии и 11 коалиции. Днес в Пловдив своите листи ще регистрират ГЕРБ-СДС,..

обновено на 07.05.24 в 12:48

ГЕРБ-СДС ще се борят за 4 депутатски места от Пловдив област

Това обявиха  Областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев и водачът на листата Цвета Караянчева, които регистрираха в РИК кандидатите за народни представители на коалицията.  Караянчева благодари за номинацията и заяви, че е щастлива да бъде начело на листите както за област Пловдив, така и за Кърдажли. Тя обясни, че ще прави кампания лице в лице,..

публикувано на 07.05.24 в 12:30