Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Укрепват основите на пострадалата заради строеж къща в Капана

Започна насипването на пръст в основите на къщата в Капана, чиято избена стена се срути вчера заради строеж на хотел в съседство. Тази сутрин малки камиончета извозват на строежа пръстта, която работниците насипват в изкопа до дупката, образувала се в съседната сграда. 

Укрепват се основите и стените на съседната сграда, пострадала заради строителните дейности, каза инвеститорът на обекта Калин Ганев:

В момента има предписание вчера от РДНСК, насипва се цялата част откъм срутилата се стена, ще бъде бетонирана основата на тази къща и ще бъде укрепена. Това е предписанието на РДНСК, от гл. експерт доц. Марчоков от София. Това изпълняваме в момента. Надяваме се в рамките на 2-3 дни да можем да го извършим това нещо, обясни той.

След като се изсипят инертните материали ще се налее бетон между двете сгради, допълни инвеститорът:

Тогава ще се направи същинското укрепване, а сега ще се укрепи основата, върху която да можем да излеем стена или както предпишат РДНСК. Първо ще се укрепи тази сграда, трябва да е стабилна, да минат на проверка да се види, че всичко е направено и чак тогава ще говорим как ще се укрепва откъм нас, каза Ганев.

На мястото днес имаше и представители на общинския инспекторат, които следяха за това дали шофьорите на камиони, които превозват насипни материали, имат пропуски и платнища на ремаркетата. 

Докато четириетажната сграда бъде укрепена, собствениците трябва ще живеят на квартира. Очаква се възложителят на строежа да поеме разходите за техния наем.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Започва фестивалът "Черната кутия"

Заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов ще даде началото на 18-то издание на Международния фестивал за театър и съвременен танц  „Черната кутия“.  Събитието продължава до 14 юни. В програмата са включени международни и български спектакли и събития в областта на театъра и съвременния танц от Италия,..

публикувано на 30.05.24 в 07:32

„Малката Мелпомена“ събира млади театрали

Третото издание на Националния младежки театрален фестивал „Малката Мелпомена“ стартира  в Пловдив. Инициативата, която продължава пет дни, е на Театър АПАРТ и се провежда в залата на театъра на пл. „Съединение“№3. Участие са заявили  театрални групи и школи от Пловдив, София, Ямбол, Плевен, Пазарджик, Сливен, Перник, Габрово. Начало на..

публикувано на 30.05.24 в 07:28

Жители на община Карлово блокираха Подбалканския път

Жители на община Карлово и кметове блокираха Подбалканския път на две места срещу липсата на средства за възстановяването на пострадалите от наводненията преди две години селища. Те настояват държавата да им преведе 38 милиона лева за тази година, с които да продължат изграждането на мостове и улици в потопените села. С плакати „Асфалт не се..

обновено на 29.05.24 в 15:35

Карловските села ще получат пари, но по-малко от исканите 38 млн. лв.

В най-кратък срок междуведомствената комисия за възстановяване на карловските села, пострадали от наводненията преди две години, ще се събере и ще отпусне възможните средства в рамките на бюджета и в в рамките на това, че в момента на власт е служебен кабинет, чийто основна задача е организирането на честни и прозрачни избори. Така служебният..

обновено на 29.05.24 в 15:34

Високата скорост е причината за зловещата катастрофа на бул. "Руски"

Със 175 километра в час е шофирал загиналият на бул. Руски в Пловдив  21-годишен Кристиан Екмекчиян. При тежката катастрофа загуби живота си и 20- годишната Теодора Николова, пътувала на предната седалка. Направените и огласени днес от прокуратурата експертизи сочат, че в кръвта на Кристиян не са открити следи от алкохол, наркотици или други..

публикувано на 29.05.24 в 15:30