Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължават грипната ваканция в общините Пловдив и "Родопи"

| обновено на 02.02.24 в 16:59
2
Снимка: ThinkStock/Getty Images

Кметът Костадин Димитров обяви два дни грипна ваканция в Пловдив

Със своя заповед градоначалникът обявява 6 и 7 февруари за неучебни дни за всички училища на територията на Община Пловдив. 

Тъй като понеделник, 5 февруари, е междусрочната ваканция, на практика учениците ще бъдат на училище на 8 февруари, четвъртък.

За промяната са информирани областният управител Илия Зюмбилев, РЗИ и Регионалният инспекторат по образованието.

Припомням, че от 29 януари всички ученици в Пловдивска област учат онлайн заради повишените случаи на грип и остри респираторни заболявания. 

Преди дни със забавни клипчета в ТикТок десетки призоваха кмета да пусне учениците в грипна ваканция. 

Грипна ваканция ще има и община "Родопи". Кметът Павел Михайлов даде още 3 дни допълнително на учениците, като обяви за неучебни дните от 6 до 8 февруари включително. 

Така децата ще се върнат в клас в петък, на 9 февруари. 

Изключение прави единствено ОУ „Пенчо Славейков“ в село Белащица, които ще се върнат в клас на 8 февруари.

Причина за по-малката ваканция е, че учениците в Белащица ползваха един почивен ден заради проведения на 17 декември 2023 година референдум.  

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Христос Возкресе! Православният свят посрещна Празника на Празниците

Православният свят посрещна Празника на празниците - Възкресение Христово . В храмовете из цялата страната беше извършено тържественото пасхално богослужение. В столицата в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" то беше оглавено от Врачанския митрополит Григорий, който е наместник - председател на Светия Синод, след кончината на..

обновено на 05.05.24 в 08:25

Слово на Пловдивския митрополит Николай за Възкресение Христово

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай пристигна в Пазарджик,  за да отслужи Великденската служба в катедралния храм "Успение Богородично" по повод най-светлия християнски празник Възкресение Христово. Митрополитът се обърна към християните с тържествено слово:  “Възлюбени, братя и сестри! Тоя ден Господ е сътворил, за да..

публикувано на 05.05.24 в 08:25

Великденски детски празник в Карлово

Великденски празник за децата организира Община Карлово на площад „20-ти юли“ в града. За децата бе организирано познавателно боядисване на великденски яйца. Показано бе и плъстене на вълна-стара и традиционна българска занаятчийска техника. В детския празник участваха представители на сдружение „Любен Каравелов“ от с. Каравелово, както и..

публикувано на 04.05.24 в 15:47

Днес е Велика събота

Велика събота в православната традиция е Денят на очакването, в който скръбта се превръща в радост. Тази сутрин е и последната служба от Великия пост.  Празничното пасхално богослужение в столичния катедрален храм "Свети Александър Невски" ще бъде оглавено от наместник-председателя - врачанския митрополит Григорий. За втори път в най-новата ни..

обновено на 04.05.24 в 15:45

Последен ден за промени в състава на регистрираните коалиции

Партиите и коалициите могат да подават заявление в Централната избирателна комисия за извършване на промени в състава или в наименованието на регистрирана коалиция до 17:00 ч. днес. Това се посочва в хронограмата на ЦИК за изборите за членове на Европейския парламент от България и за народни представители на 9 юни. На  брифинг на 30 април..

обновено на 04.05.24 в 15:44