Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват има ли отровени котки в Асеновград

Пловдивската районна прокуратура започва проверка за проявена жестокост спрямо котки в Асеновград. 

Държавното обвинение се самосезира след изнесена информация в медиите, че смъртта на животните е настъпила след отравяне. 

Основание за това твърдение дават няколко трупа на мъртви бездомни животни. 

Срокът на проверката е едномесечен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив прави "трезор за умове" за новите сгради на 3 училища

Община Пловдив прави „ трезор за умове “ за идейни концепции как да изглеждат новите сгради на 3 големи училища – Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов“, ОУ „Княз Александър І“ и СУ „Св. Патриарх Евтимий“. На специално създаден сайт са качени информация, конкурсна документация и история на 3-те знакови за Пловдив училища, обясни..

публикувано на 09.05.24 в 11:34

Пловдив кандидатства с 8 проекта за 80 млн. лв. европейско финансиране

Община Пловдив кандидатства с 8 проекта на обща стойност над 80 милиона лева за новия програмен период по програма "Развитие на регионите". Това обяви на пресконференция кметът Костадин Димитров, като уточни, че сумата надхвърля заложените средства за града, които са 58 милиона лева. Още в самото начало за други, доста по-малки общини бяха..

публикувано на 09.05.24 в 11:24

Има 42 идеи как да се преобрази сградата на БНБ в Пловдив

42 предложения от 16 държави от 3 континента са получени в Община Пловдив за конкурса „Трезор за идеи“ за нова функция на старата сграда на БНБ на Малката главна улица. Това съобщи заместник-кметът по култура Пламен Панов, като припомни, че идеите за преобразяване на зданието, което е паметник на културата, се събираха близо 2 месеца. 19 от..

публикувано на 09.05.24 в 11:03

Пловдив отбелязва Деня на Европа с концерт на стълбите на Каменица

Всяка година на 9-ти май, Пловдивско певческо дружество "Ангел Букорещлиев" организира един от най-очакваните концерти в града - специално музикално събитие, посветено на Деня на мира, солидарността и единството на Обединена Европа. Тазгодишната празнична програма е с участието на изпълнители като Стилиян Дерменджиев, Зорница Гребчева, Мариян..

обновено на 09.05.24 в 10:04

4967 зрелостници от Пловдив и областта се явяват на ДЗИ

Държавните зрелостни изпити ще се проведат в 74 училища, тази година 284 ученици са подали документи за ДЗИ по желание. Служебните бележки за допускане на зрелостниците ще се раздават до 16 май, съобщи началникът на РУО Пловдив Иванка Киркова. Тя допълни, че днес ще бъдат взети изпитните материали от МОН и ще се раздават на директорите на училищата...

публикувано на 09.05.24 в 09:58