Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алекс Колев попари "Ботев" с два гола при 2:1 за Крумовград

Крумовград - Ботев (Пловдив) 2:1
Снимка: ПФК Ботев Пловдив

Крумовград победи Ботев (Пловдив) с 2:1 в среща от 21-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на базата на "канарчетата" в Коматево.

От първите минути двата тима се впуснаха в атака, а символичните домакини първи нанесоха своя удар. В 6-та минута Алекс Колев се възползва от грешка в разиграването на съперника, пробяга половината терен с топка и с феноменален изстрел от далечно разстояние откри резултата. Малко след това гостите удариха греда, а в 24-та минута новата звезда на Ботев Георги Николов изравни от дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря Янко Георгиев срещу него.

След почивката играчите на Душан Керкез на два пъти пратиха топката във вратата, но и в двата случая голът не бе зачетен заради засада. Развръзката на срещата дойде в самия край, когато Дилан Мертенс спря с ръка удар с глава на Колев, който се насочваше към опразнената врата. Реферът Георги Кабаков отсъди дузпа и показа червен картон на Мертенс, а Колев не сбърка от бялата точка, за да донесе успеха на своите.

По този начин Крумовград започна успешно новата година и записа осма победа през сезона, след която има 27 точки на 9-то място в класирането. Ботев е една позиция по-нагоре с две точки повече в актива си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Димитър Илиев подписа нов договор с Локомотив

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев преподписа с “черно-белите”, съобщиха официално от клуба. Новият контракт на Футболист номер №1 на България за 2019 и 2020 година е със срок до лятото на 2025-та година. В същото време  с тарши-треньорът Александър Томаш взе участие в честванията по повод 100 години Етър (Велико Търново). Наставникът на..

публикувано на 26.04.24 в 17:02
Кристиан Василев

Кристиан Василев на финал на олимпийската квалификация

Българинът Кристиан Василев от СК "Хеброс-гребане" се класира за финала на скиф на Европейската олимпийска квалификация по гребане в Сегед (Унгария). Василев спечели втория полуфинал и заслужи място във финалната фаза на пресявките за Париж 2024. Василев измина дистанцията от 2000 метра за 7:14.17 минути, оставяйки зад себе си словенеца Исак Иван..

публикувано на 26.04.24 в 15:29
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16