Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моето психодраматично име, съдба и характер

| обновено на 27.02.24 в 16:06 | Интервю

Психологическите ресурси, които ни зареждат позитивно могат да бъдат строго индивидуални, казват. Те се определят и от цялата налична информация, която носим със себе си или вътре в себе си. Магията на числата, нумерологията, ни помага да разкрием и развием този потенциал. Психодрамата ни дава възможност да го видим отстрани и да сме по-обективни в преценката си. 

„Моето психодраматично име” е събитие, което ще се състои на 29 февруари, от 19 часа, в „Пълдин арт клуб“. Нумерологът Мария Иванова и психодраматистът, и психолог Елена Виделова са водещи на събитието.

Всички ние имаме дата, час и място на раждане. Така определяме хороскопа си, нумерологичната си карта, пътя на живота си. Когато се раждаме, обаче, ние получаваме и име. Нас ни назовават. Кръстени сме на баби, дядовци, литературни герои, рок певци, актьори и т.н. Как вибрира нашето име, каква енергия носи и как се свързваме с него? Това ще разгледаме”, разказват Мария Иванова и Елена Виделова.

Във фейсбук страницата на "Моето психодраматично име“, може да намерите допълнителна информация, за участие в събитието.

„Идеята ни възникна, след като изследвахме числата на годината и естествено дойде идеята, да анализираме името. Психодрамата се включва в изследването на това, как сме искали да се наричаме, тъй като ще използвам халдейска нумерология. Тя, всъщност, изследва и нашия псевдоним или как ние се наричаме, как светът ни нарича? Ще видим какво ни е числото на израза? И в този случай, психодрамата ще се включи в това да изследва, кои сме ние зад числата? Халдейската нумерология е, може би, най-старият вид нумерология, тя е мистична и много малко се използва. На самото събитие, ще дам точни указания как всеки да изчисли онова, което е необходимо. Разбира се, който желае може предварително да се свърже с мен и да ми изпрати информация за името, аз ще го изчисля, но като цяло на събитието всеки сам ще стигне до това кое е неговото число и какво дава то? След това ще разгледаме и изиграем това число и име, с помощта на психодрамата“, казва Мария Иванова.

„Целта е да изследваме нашето психодраматично име, защото с годините ние получаваме умалително на нашето име, може да имаме и прякор, който е положителен или отрицателен. Има имена, които ние харесваме. Аз, като малка, много исках да се казвам Симона, Мони, на кратко“, коментира Елена Виделова. 

„Да изследваме, кое име ни идва в момента, прякор или начина, по който са се обръщали към нас родителите ни, като малки? Как се обръща към нас любимият човек, децата ни? Свеждаме името до число, от едно до девет. Ще изследваме самото число, какво носи, каква е вибрацията му? Ще отворим и една сцена, за да видим как може да бъде подкрепено числото? Ако говорим за числото две, например, женската енергия, съюзи, да видим как влизаме в съюзи, в партньорски взаимоотношения? Да проследим как изглеждат нещата на сцена, отстрани? Какви са тези наши партньорски взаимоотношения и женска енергия? Да ги разиграем и да изследваме как, наистина, да ги подкрепим? Да видим от какво още имаме нужда, за да подкрепим тази двойка, тройка, четворка или което и да е друго число от 1 до 9, до което сме свели името. Какви трудности сме имали през годините? Как се свързваме с това число?“ добавя още Елена Виделова.

Допълнително по темата и за събитието, чуйте от Мария Иванова и Елена Виделова, гости в предаването „Вход свободен“.


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ботев" е на финал за Купата на България

"Ботев" (Пловдив) е на финал в турнира за Купата на България. В реванша "канарчетата" победиха с 2:0 ЦСКА и с общ резултат 3:0 са първите финалисти. Ивелин Попов откри резултата още в четвъртата минута. Капитанът на домакините беше изведен с пас зад гърба на отбраната от Мартин Секулич. Опитният офанзивен футболист напредна край Браян Кордоба и шутира..

публикувано на 01.05.24 в 19:49
Динко Дерменджиев

5 години без Динко Дерменджиев – Чико

Днес се навършват точно 5 години откакто ни напусна легендата на "Ботев" (Пловдив) и на българския футбол Динко Дерменджиев - Чико. Най-великият футболист на нашето съвремие имаше мечетата да види приживе новия и модерен облик на стадион "Христо Ботев", но не доживя този щастлив миг. "Каквото и да се каже за Динко Дерменджиев със сигурност няма да..

публикувано на 01.05.24 в 16:37
Старшата възраст на

Старшата на ВК "Марица" отново е шампион

Девойките старша възраст на ВК "Марица" (Пловдив) отново взеха титлата на Държавното първенство по волейбол до 20 години. Финалите се играха в зала „Христо Ботев“ в София. За втора поредна година маричанки победиха във финала ЦСКА (София). Момичетата на Миглена Стрезова се наложиха с 3:0 (25:20, 25:23, 25:13) гейма във финала и заслужено триумфираха с..

публикувано на 01.05.24 в 08:41

С грижа и любов за четириногите

"Хомеопатия за четириноги любимци" е първото по рода си издание за сферите на приложение на хомеопатичния лечебен метод във ветеринарната практика. Този наръчник е предназначен за употреба както от ветеринарни хомео­пати, така и от ветеринарни лекари и стопани на кучета и котки без допълнителна специализация по хомеопатия. Той е надежден справочник за..

публикувано на 30.04.24 в 13:11

Гриша Ганчев и синът му се оттеглиха от ЦСКА

Бизнесменът Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на ЦСКА. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“. Това съобщиха официално от клуба, като повече информация ще бъде предоставена на специална пресконференция на 7-ми май от 10:00 часа в залата на..

публикувано на 30.04.24 в 12:46