Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хора с увреждания показват кулинарни умения в Раковски

Хърватското сдружение UNUO организира днес за втори път международното състезание за хора с увреждания „Лъжицата на Купидон”, което ще се проведе в кв. Секирово на град Раковски, пред църквата „Св. Архангел Михаил“.

Проектът „Cupi's Spoon” е разработен от сдружение UNUO от Загреб (Хърватия), което се занимава от 2009 г. с гастрономическо обучение на хора с увреждания по иновативна технология. Досега са провели повече от 1000 работилници и са обучили и дали възможност на повече от 200 лица с увреждания. 95% от обучените все още работят на пълен работен ден благодарение на уменията, които са придобили по време на тези обучения, посочват организаторите.

Всички желаещи могат да подготвят съставките на своето любимо ястие или коктейл у дома и да ги донесат. На място ще завършат ястието или коктейла в рамките на 10 минути и ще го сервират на журито, което да ги оцени. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Цветница е празникът с най-много именици

Православният свят отбелязва един от големите християнски празници - Вход Господен в Ерусалим.  Дни преди своята Кръстна смърт Исус Христос бил посрещнат тържествено в свещения град. Многолюдното множество го приветствало с палмови клони. Така е установена традицията в храмовете да се раздават осветени върбови клонки, защото символизират палмовите...

обновено на 28.04.24 в 10:13

Танцова фиеста раздвижва Асеновград

Танцова фиеста ще завладее тази вечер Асеновград в навечерието на Международния ден на танца 29 април.  Първото издание на инициативата е по идея на 2 спортни клуба с финансовата покрепа на общината. Целта е да се мотивират малки и големи да танцуват или поне да се раздвижат.  В „Танцовата фиеста“ ще се включат 10 клуба, които ще представят 17..

публикувано на 28.04.24 в 08:23

Мачът "Ботев" - "Славия" променя маршрута на три градски автобуса

Автобусите по линии № 9, 10 и 36 ще са с променени маршрути в днешната събота - 27 април, за времето от 17 до 22 часа ,  съобщават от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.  Причината е футболният мач „Ботев“ – „Славия“, който ще се играе на стадион „Христо Ботев“. По искане на Областната дирекция на МВР за пет часа ще..

обновено на 27.04.24 в 16:25

Скандал с листата на БСП за Пловдив-област заради Веска Ненчева

На свое заседание Националният съвет на БСП утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-ото Народно събрание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот, съобщи формацията. Скандал е предизвикала листата на Пловдив-област, след като нейният досегашен водач Манол Генов си е дал отвод. На..

обновено на 27.04.24 в 16:15

ПП-ДБ готови да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но без ДПС

300 000 гласа са на пазара и са готови да бъдат купени. За това алармираха от ПП-ДБ. Решението е висока избирателна активност, обяви съпредседателят на ДБ ген. Атанас Атанасов.  На брифинг в Пловдив той заяви, че марионетното правителство на Главчев провежда чистка в институциите. За пример даде смяната на няколко областни управители в страната...

обновено на 27.04.24 в 16:15