Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив ще се проведе шествие за правата на жените

За първи път в Пловдив тази вечер ще се проведе шествие за правата на жените по случай 8 март - Международния ден на жените. 

Шествието ще тръгне от сградата на Районния съд, ще мине през пешеходната зона в центъра и ще завърши с реч пред Централна поща. 

Исканията на организаторите включват незабавни мерки срещу социално-икономическата неравнопоставеност, насилието и дискриминацията в дома, на работното място, в институциите и на улицата. 

Те настояват да се гарантират човешките права на всички жени независимо от тяхната раса, етнос, възраст, здравословно състояние, религия, народност, сексуална ориентация, икономически статус. 

Организатори на шествието за правата на жените са доброволци от Пловдив и региона, които вече проведоха протест срещу насилието над жени на 25 ноември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Илияна Йотова запали огъня на Майските празници в Първомай

На много места днес ще се спомене името на Първомай, защото празникът е за целия свят, но само един български град носи името на този голям празник. Това каза в словото си вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в тържествата по повод празника на Първомай и откриването на 51-вото издание на Майските културни тържества в града.  Тя призова да..

публикувано на 01.05.24 в 12:55

На съвестта на служебния кабинет е строежът на болница "Мама и аз"

Много правителства се пазеха от това да подпишат подобен договор, дано мотивите на Главчев са достатъчно убедителни. Това коментира пред журналисти в Първомай вицепрезидентът Илияна Йотова по повод решението на Министерския съвет за  одобрение на проекта за строеж на частна детска болница "Мама и аз" . Тя посочи, че е била изненадана, защото цялата..

публикувано на 01.05.24 в 11:43

Вицепрезидентът ще посети Първомай за празника на града

1-ви май е празник на град и община Първомай. Гост на тържествата ще бъде вицепрезидентът Илияна Йотова, която ще открие 51-то издание на Майските културни тържества в града. Кметът Николай Митков ще  връчи Знака на Първомай на представители на местни фирми.  Празничната програма продължава с веселие на открито с концерт на танцова формация „Елика“...

обновено на 01.05.24 в 10:37

Нови случаи на кюклюш в Пловдив и Карлово

16 са регистрираните случаи на коклюш в Пловдив и областта до момента. Само за два дни от началото на седмицата има потвърдени 5 нови заразени с коклюш. Единият от тях е на 15-годишно дете от Карлово, а останалите четири в Пловдив, съобщи пред Радио Пловдив доктор Таня Учорджиева, началник на отдел "Противоепидемичен контрол" към РЗИ-Пловдив. В..

публикувано на 01.05.24 в 10:35

Априлската епопея пресъздават в Клисура

Историческите събития от избухването на Априлското въстание в Клисура ще бъдат показани по обяд в подбалканския град. Десетки членове на дружество „Традиция“, с оригинални носии и костюми и въоръжени с автентични оръжия, пресъздават историческите събития - обявяването на въстанието, революционния устрем, боевете около градчето и кървавото потушаване..

публикувано на 01.05.24 в 08:38