Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриха опит за убийството на Ашим Асан

| обновено на 14.03.24 в 19:05

Четирима души са арестувани след заплахи за саморазправа и опит за убийство  известния като пловдивски етнически лидер Ашим Асан.

До задържането се е стигнало след негова жалба, че на 4 март 2024 г. на ул. „Ландос" в "Столипиново" по внука му е стреляно в движение от преминаваща кола. 

След детайлно разследване на пловдивските криминалисти на 13 март  вечерта са арестувани 8 души в района на Железния мост до Околовръстното шосе на Пловдив. Трима от тях са подготвяли  замислената саморазправа с Ашим Асан и внука му, а останалите са  охранявали избраната за покушението зона. 

В резултат спрямо тримата, смятани за преки извършители, е повдигнато обвинение за  подготвяно убийство, а срещу четвъртия - за опит да умъртви внука на Ашим Асан. 

Те са в ареста за  72 часа, като предстои Окръжна прокуратура - Пловдив да  поиска от съда постоянното им задържане. 


По публикацията работи: Севдалин Палаузов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Всенародно поклонение събор ще се състои в местността Оборище

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова ще участва във всенародното поклонение - събор до паметника в историческата местност Оборище от 11:30 часа. Кирова ще произнесе слово и ще положи венец след тържествения молебен водосвет. Всенародното поклонение - събор на местността Оборище ще продължи пред хижа „Оборище“ с народно..

публикувано на 02.05.24 в 07:35

Масови полицейски проверки по време на великденските празници

Засилено полицейско присъствие и масови проверки ще има от днес и в дните до края на седмицата по време на великденските празници в Пловдив. Патрулите ще подпомагат трафика и успоредно с това ще следят за нарушения.  Началникът на сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция на МВР гл. инспектор Красимир Нешев, уточни, че в  последния работен ден..

публикувано на 02.05.24 в 07:31

Военнослужещи от Смолян и Асеновград с прояви за 6 май

С редица прояви военнослужещи от страната отбелязват 6 май - Деня на храбростта и Празника на Българската армия. В Смолян на новия център на града от 10.00 ч. военнослужещи от 101-ви алпийски полк ще направят показ на въоръжение, техника и алпийско имущество.  Сред атракциите за студенти, ученици и граждани ще бъде устройването на т.нар...

публикувано на 02.05.24 в 07:27

Главчев отмени решението за частна детска болница "Мама и Аз"

Днес министър-председателят Димитър Главчев разпореди да бъде отменено приетото вчера  решение за създаване на „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в гр. София. Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет.  Ако докладът за отмяна на решението не бъде депозиран днес от министъра на..

публикувано на 01.05.24 в 17:26

Илияна Йотова запали огъня на Майските празници в Първомай

На много места днес ще се спомене името на Първомай, защото празникът е за целия свят, но само един български град носи името на този голям празник. Това каза в словото си вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в тържествата по повод празника на Първомай и откриването на 51-вото издание на Майските културни тържества в града.  Тя призова да..

публикувано на 01.05.24 в 12:55