Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъждат директни полети между Пловдив и Малага

Възможностите за директна авиолиния между испанския град Малага и Пловдив е била сред обсъжданите теми на поредица от срещи, проведени в Южна Испания от изпълнителния директор на летище Пловдив Дойчин Ангелов. 

Той се срещна със заместник-кмета на община Малага Якобо Флоридо, генералния директор на туризма в Малага Джонатан Гомес Пунзон и с генералния мениджър на туризма в Марбея Лаура де Арсе.

Тя и съветникът по туризъм на кмета на Марбея заявиха готовност да работят за директен полет до Пловдив, с който да пътуват както българите, които живеят в региона, така и да има двустранен туристически обмен. За целта е необходимо промотирането на България в региона и възможността за почивка и туризъм в Марбея.

 Летище Малага е третото най-натоварено в Испания, като има полети до над 160 дестинации по целия свят. Скоро стартира и директна линия до Ню Йорк.

Припомняме, че българските общности в Испания  стартираха петиция за директни полети от Малага, Валенсия, Барселона и Мадрид до Пловдив.


По публикацията работи: Емил Костов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Обмислят по-високи общински такси и услуги в Пазарджик

В Пазарджик предстои увеличаване на общинските такси и услуги. Планираният ръст е между 30 и 50 процента.  Един от мотивите е, че цената на част от общинските такси и услуги не е актуализирана от 15 години, уточни кметът Петър Куленски.  В момента тече обществено обсъждане на проекто предложението за увеличаване на общинските услуги и такси...

публикувано на 22.06.24 в 12:19

Повече автобуси се движат на Черешова задушница в Пловдив

Повече автобуси се движат тази събота, заради Черешова задушница, до траурните паркове в Пловдив. С делнично разписание се движат колите по  линии с номера 7, 11, 25, 27, 36, 37, 66 и 93, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта". Линия 27 ще изпълнява съботния си маршрут до Рогошките гробища, а в интервала от 7 до..

обновено на 22.06.24 в 09:35

Доброволци почистват Пампорово за летния сезон

Традиционната за началото на летния сезон инициатива "Да почистим Пампорово заедно"  се провежда днес в курорта.  Организаторите осигуряват безплатен транспорт от Смолян и Чепеларе за всички доброволци в кампанията, като бусовете тръгват сутринта и се връщат следобед.  Лифтът от „Студенец“ до връх Снежанка ще вози безплатно участниците в..

публикувано на 22.06.24 в 09:34

Три дни празнуват жителите на Стамболийски

От днес започват тридневните тържества за празника на град Стамболийски, който се пада на църковния празник Свети Дух. Кметът на общината Петър Неделев обяви, че за първи път ще има тържествена церемония по издигане на националния флаг и знамето на град Стамболийски. Ще бъде отдадена почит на патрона на града – земеделския лидер и..

публикувано на 22.06.24 в 09:02

До 15 г. затвор заплашват банковата касиерка, "щипнала" 144 000 лв. от трезора

От 3 до 15 години затвор и конфискация на имущество грозят 52-годишната главна касиерка на пловдивски банков клон, която бе обвинена в длъжностно престъпление и присвояване на над 144 хиляди лева от банката.  Това съобщи зам.-районният прокурор на Пловдив Димитър Пехливанов на нарочна пресконференция.  Жената е работила в банката 19 години..

обновено на 21.06.24 в 17:12