Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици рокери се включиха в шествието до Бачково

Стотици рокери се включиха в традиционното пролетно шествие от Пловдив до Бачковския манастир. Събитието, с което мотористите откриват сезона, се провежда за 33-и път, като в него се включиха водачи от цяла Южна България.

Два са големите рокерски клуба в Пловдив – „Вагабондс“ и „Анархия“, които традиционно повеждат рокерската колона до Бачково и обратно. Заради хубавото време днес в шествието можеха да се преброят над 500 мотористи.

Сред ветераните на рокерското братство е бате Любо от Кършияка, известен като Херко Мастиката, който е на 77 години.

Наричат ме Херко Мастиката, Трошачът на мотори, Ягуара на Кършияка, трепачът на жени, Перлата на Пловдив. Моторите са ми в кръвта“ – споделя с гордост бай Любо.

29-годишната Деница кара БМВ, като споделя, че любовта й към моторите се зародила от гледането на много филми и афинитет към високите скорости. „Близките ми даже са леко шокирани, че карам мотор. Иначе съм коректен водач, даже имам златен талон, преди да ги махнат“ – споделя дамата.

Мина Чиликова е на 36 години и кара мотор едва от 2-3 години. „Беше пандемично време и трудно си избрах машина. При мен стана някак естествено – баща ми е пилот на хеликоптер и любовта ни към адреналина е взаимна“ – разказва дамата.

Само американците си почитат Харлей Дейвъдсън. Тук на почит са японските машини – основно Хонда и Судзуки. Аз карам Судзуки Интрудер. Стара машина, но аз съм Old School, както се казва. Наричам я Сузи и сме си взаимно верни“ – споделя Христо Йончев-Дунди от „Вагабондс“.

Отец Борис благослови рокерите и отслужи водосвет за здраве и безаварийно каране по пътя.

Не съм единственият човек с расо, който кара на две колела. Има много свещеници на мотори. На този ден благославям не само всички братя на две колела, а и се моля за здравето и благодествието на всички българи“ – сподели отец Борис.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

65 мил. лева очаква област Пазарджик по европроекти

Област Пазарджик е на второ място , следПловдив, по изпълнени европроекти в Южен централен район, стана ясно по време на конференцията „Европа на Балканите. Общо бъдеще“, организирана от БТА. По оперативни програми,са реализирани 1750 проекти на стойност 500 милиона лева, съобщава кор Невена Петрова Към края на миналата година, община Пазарджик е..

публикувано на 18.05.24 в 09:27

Европейска нощ на музеите за 20-ти пореден път

Тази година Европейската Нощ на музеите съвпада с Международния ден на музеите – 18 май. Европейската Нощ на музеите се организира за първи път през 2005 г. от френското Министерство на културата и само за няколко години инициативата се разпространява успешно из цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват още в първото й издание...

обновено на 18.05.24 в 08:39

Засилени мерки за сигурност заради мача между смърфовете и "Левски" на "Лаута"

Заради футболния мач между „Локомотив“-Пловдив и „Левски“ на „Лаута“ полицията предприема мерки за обезпечаване на обществения ред. На изградените контролно-пропускателни пунктове на входовете на стадиона публиката ще преминава през полицейска проверка, като задължително трябва да се представи документ за самоличност.  Деца до 14 години влизат..

обновено на 18.05.24 в 08:39

Ентусиасти от цялата страна идват за „Народен събор Пловдив“

От 17 до 19 май започва 9-тото издание на един от най-големите фестивали в България - „Народен събор Пловдив“.   Над 4000 гайдари, певци и танцьори от цялата страна ще ни завладеят с автентичния си дух и заразителна енергия в периода от 17 до 19 май, когато парк „Лаута“ ще се превърне в истински рай за любителите на автентичните традиции,..

обновено на 18.05.24 в 08:39

15-и фестивал "Здравей, Здраве!" този уикенд в Пловдив

За 15-а поредна година пловдивчани и всички гости на Пловдив ще имат възможност да се потопят в атмосферата на традиционния за града ни фестивал на здравословния живот "Здравей, Здраве!". Събитието ще се осъществи тази събота и неделя /18-19 май/ на територията на Дом на Науката и Техниката и в зеленото сърце на Пловдив. Входът е свободен. Тазгодишното..

обновено на 18.05.24 в 08:13