Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втори опит да стартира делото "Дебора" в Районния съд в Пловдив

| обновено на 27.03.24 в 10:35

В Районния съд в Пловдив започва делото срещу Георги Георгиев, обвинен за насилието над Дебора Михайлова от Стара Загора. 

Съдът ще направи нов опит за начало по същество на процеса, който миналия месец бе отложен, тъй като магистратите върнаха обвинителния акт на прокуратурата в Стара Загора за отстраняване на процесуални нередности. От там изпълниха указанията и преработеното обвинение бе върнато в съда за ново начало. 

Делото „Дебора“ беше разпределено в Пловдив от ВКС, след като всички районни съдии в Стара Загора си направиха отвод. 

26-годишният Георги Георгиев остава в ареста. Спрямо него са повдигнати три обвинения – за побой, обезобразяване на момиче и заплаха за убийство. 

Престъплението бе извършено в края на юни миналата година. Случаят придоби широк обществен отзвук месец по-късно.

Тогава се разбра, че насилникът е бил задържан за кратко и освободен от старозагорския съд, чийто състав преценил, че извършеното е само "лека телесна повреда". На 31 юли Георгиев вече бе задържан за постоянно в ареста. 

За престъпленията, за които е обвинен, той може да получи до 10 години затвор. 

Случаят с насилието над Дебора Михайлова предизвика серия от протести в цялата страна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пламнали треви до помпена станция "Север" задимиха града

Три противопожарни екипа гасят пламнали сухи треви близо до помпена станция на Рогошко шосе в Пловдив.  Гъсти облаци дим се издигат нависоко и се виждат от всички точки на града, кото задимяването в северните части на града е най- сериозно. Гъстият дим е видим и от центъра на града.  Засега няма данни за обгазяване на района и опасност за..

обновено на 25.06.24 в 17:08

Ден първи с променени жп маршрути в Пловдив - нова гара и изненадани пътници

От днес влаковете от Пловдив за Асеновград и южните направления на страната тръгвата не от Централна жп гара, а от временна спирка при прелеза на Сточна гара. Спирането на отсечката от Централна гара до т.нар. спирка Пловдив изток се налага заради затварянето на Бетонния мост.  В първия ден с променени железопътни маршрути билети се..

обновено на 25.06.24 в 17:04

Две села от Пловдивско минаха на воден режим

Две села от Пловдивска област и ниската зони в Перущица минаха на воден режим заради високите температури и продължителното засушаване. Климатичните изменения са довели до намаляване дебита на водата в кладенци. Вода в долния край на хисарското село Кръстевич ще има само сутрин от 6 до 10 часа, а в горния край от 18 до 22 часа. Режим на водата..

обновено на 25.06.24 в 17:01

Задържаха изнудвач, рекетирал свой познат

25-годишен криминално проявен пловдивчанин изнудвал в продължение на година и половина 22-годишен свой познат, съобщиха от полицията.  По-младият мъж станал свидетел на кражба на мобилен телефон от дете в парк в пловдивския район „Южен“. Изнудвачът го обвинил, че той е извършил кражбата на телефона и за да не го издаде, поискал от него месечна такса..

публикувано на 25.06.24 в 15:23

Ново покушение срещу градски автобус, отново в ж.р "Тракия"

Задържаха млад пловдивчанин за умишлено увреждане на автобус от градския транспорт на Пловдив. От полицията съобщиха, че на 16 юни в жк „Тракия“, след слизане от рейса пътник хвърлил камък и счупил страничното стъкло. Вандалът бил във видимо неадекватно състояние, а докато автобусът се движел, се държал агресивно и обиждал шофьора. По случая е..

публикувано на 25.06.24 в 13:35