Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европрокуратурата обвини фермер от пловдивско за измама за 190 000 евро

Филиалът на Европейската прокуратура в София повдигна обвинения срещу един заподозрян за измама с евросубсидии, съобщиха от базираната в Люксембург институция.

Обвиненията са в резултат на разследване на проекти за отглеждане на селскостопански продукти, финансирани изцяло от ЕС.

Смята се, че през януари 2020 г. заподозреният подал от името на три различни компании молби до Областна дирекция "Земеделие" - Пловдив за финансиране с отпуснати на България средства по Гаранционния фонд за земеделски проекти. Това трябвало да стане по схемата за обвързано с производството подпомагане на отглеждането на зеленчуци. Общата сума, за която заподозреният кандидатствал, е 190 000 евро.

Според доказателствата той предоставил редица документи като фактури за продадена продукция, за да докаже минималното количество на производство. В молбата било посочено, че на определени парцели имало значително производство. Разследването обаче установило несъответствия между декларираната продукция и действителната реколта.

Ако бъде признат за виновен, заподозреният може да получи до 6 години затвор и да бъде глобен до 5000 евро.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Мъж вилня с резачка срещу съседи и полицаи в Куртово Конаре

В пловдивското село Куртово Конаре разярен след междусъседски скандал младеж вилня срещу комшиите си и пристигналите полицаи, въоръжен с моторна резачка.  Стряскащият инцидент е възникнал в събота вечер при ожесточене спор между две групи жители на селото заради шумно празненство с надута висока музика, уточняват от прокуратурата. На мястото се..

публикувано на 10.06.24 в 17:01

Прокуратурата издирва отровителя на кучета в Пловдив

Прокуратурата започна издирване на неизвестния засега извършител, за който се разбра, че умъртвява животни в Пловдив, като разхвърля на различни места в града отровена храна.  Държавното обвинение се самосезира след публикации в медиите за открити две отровени кучета в централната част, получени сигнали за отровена животинска храна   около 2 РУ на..

публикувано на 10.06.24 в 16:27

Глобиха с 2000 лв. младежа, снимал се да кара със 127 км/ч в Пловдив

21-годишният Митко Бошнаков, заснел се да шофира със 127 км/час по бул. "Цариградско шосе" в Пловдив, беше признат за виновен по бързо производство на Районната прокуратура.  След споразумение, одобрено от съда, му е наложено административно наказание - глоба от 2000 лева.  Лишен е и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 1..

публикувано на 10.06.24 в 14:07

Санкционираха млад шофьор, дрифтил в Смолян

22-годишен шофьор е глобен с 3 000 лв и отнета книжка за една година след дрифт в Смолян. Младият мъж е установен след сигнал на гражданин, че извършва опасни маневри на кръстовище, образувано от улиците „Петър Берон“ и „Станевска“ в областния град с лек автомобил.  След проверка е издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка –..

публикувано на 10.06.24 в 13:57

Окончателно: ГЕРБ-СДС изпревари в Пловдив ПП-ДБ с 8%, "Възраждане" са трети

100% от изборните протоколи в Пловдив-град са вече обработени. ГЕРБ-СДС печели с 27.22%, като ПП-ДБ е с резултат – 19.14 на сто. Трета политическа сила в града е Възраждане с 15.78%. Има такъв народ получава 7,14 процента.  С резултат от 6,62 на сто Величие изпреварва БСП, която получава 5,99 на сто. ДПС получава малко над 4 процента. Под..

обновено на 10.06.24 в 13:14