Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба на Хинко Хинков в "Аспект"


В Галерия „Аспект“  гостува сомобитният и  запомнящ се художник Хинко Хинков.

Осмата самостоятелна изложба на Хинков в галерията се осъществява след три годишна пауза и съдържа платна, създадени през този период. 

В експозицията присъстват пейзажни сюжети от околностите на Плевен и Родопите. Всяка картина представлява реално съществуващо място в отработена през годините техника – наивен реализъм, която прави твореца разпознаваем и обичан от публиката.

Творбите носят неповторима носталгично-романтична атммосфера, сякаш художникът се стреми съзнателлно към едно ретро звучене, опитвайки се да предаде на зрителя своето светоусещане и разбиране за живота.

Изложбата на Хинко Хинков ще продължи до 23 април.

В звуковия файл можете да чуете Олга Петрова и Хинков Хинков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В "Срещите" - за смисъла и символиката на Разпети петък

На Разпети петък в "Срещите" ще говорим за смисъла и сомволиката на най-тъжния за християните ден.  Наш събеседник е п роф. Владимир Градев.  И като големия Георги Марков, и ние питаме: "Защо дяволът никога не е бил разпъван на кръста?".  Отговорът на писателя е, "защото дяволът живее в нас и с нас", нали е така? Слушайте, интересно е!

обновено на 03.05.24 в 11:45

„Алтер его” – памет за Здравко Попов и Марин Бодаков

Задава се Великденският брой на „Алтер его“! За Празника на Възкресението и силата на Словото ще разговаряме с доц. Георги Лозанов. Ще отдадем почит на неподражаемия хуморист и сатирик Сър Здравко Попов, който ни напусна преди дни. С магията на радиото ще върнем с глас непрежалимия Марин Бодаков.  В навечерието на Гергьовден ще отдадем..

публикувано на 03.05.24 в 10:05

"Памет за поета Вазкен Наблантян" в Балабановата къща

Възпоменателна литературна вечер, посветена на поета Вазкен Налбантян, ще се проведе тази вечер от 18 ч. в Балабановата къща.   Близки, приятели и почитатели на поета ще разкажат свои спомени и ще го споменат с негови стихове. Проявата е организирана от Дружеството на пловдивските писатели. Вазкен Налбантян ни напусна внезапно..

публикувано на 03.05.24 в 07:54

Димитър Стоянов с дебютна стихосбирка в Пловдив

Тази вечер от 19.30 часа , в уютното пространство на „Георги Бенковски“ 50, в Капана, младият асеновградски творец и актьор, от театър „Арте” при НЧ „Родолюбие”, представя сборника „Април“. Поезията и театърът съжителстват безпроблемно в сърцето и душата на Димитър Стоянов, за когото лириката и стихотворната форма са най-добрият начин..

обновено на 02.05.24 в 16:07

Деца шарят яйца пред община Пловдив

Продължава празничната програма на община Пловдив за Великденските празници.  Днес ще има Великденската творческа работилница за деца, с участието на ученици и преподаватели от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив и възпитаници на Пловдивската духовна семинария „Св.св. Кирил и Методий“.  Всички желаещи могат  да украсят..

публикувано на 02.05.24 в 07:56