Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дрогиран шофьор помете моторист край Рогош

| обновено на 09.04.24 в 11:10
Снимка: Viber

37-годишен моторист е в тежко състояние след катастрофа към 7.20 ч. тази сутрин в участъка между Рогош и Скутаре. 

Там лек автомобил "Деу" предприел обратен завой и отнел предимството на мотоциклет "Ямаха". Със сериозни травми в болница е транспортиран 37-годишният водач на мотора. Шофьорът на колата, на 61 години, е дал положителна проба за наркотици.  

Раненият моторист е в шокова зала на Спешното отделение на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив с множество фрактури. Ще бъде поет от различни специалисти и настанен в лечебното заведение. 

Лекарите правят всичко по силите си, за да помогнат на пациента, съобщиха от болницата. 

По публикацията работи: Севдалин Палаузов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Драконовски мерки за сигурност за мача на Ботев

Полицията в Пловдив предприема засилени мерки за сигурност на футболната среща между Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София. Очакваният със засилен интерес двубой ще се играе на  1 май от 18:45 часа на стадион "Христо Ботев".  В охраната на мача са ангажирани служители от областната дирекция, СДВР и Дирекция „Жандармерия“. Осигурено е засилено присъствие..

публикувано на 30.04.24 в 11:12

Нов предавател излъчва програмата на Радио Пловдив в Асеновград

Още един предавател  излъчва от днес програмата на Радио Пловдив. На 99.0 MHz може да ни слушате в Асеновград. Предавателят е с мощност 50 W и решава проблема с качеството на сигнала в района.  Днес се извършва планова техническа профилактика от 9 до 17 часа на предавателите на ултракъси вълни на предавателя на Радио Пловдив 94.0 MHz, който излъчва..

публикувано на 30.04.24 в 10:49

Младежката структура на БСП - Пловдив с нов председател

Стефан Георгиев е новият председател на младите социалисти в Пловдив, избран единодушно.  От БСП – Пловдив, уточняват, че той досега е бил организационен секретар на структурата.  22-годишният социалист изучава финанси и работи като търговски представител в сферата на образованието.  На последните местни избори Стефан Георгиев бе кандидат за..

публикувано на 30.04.24 в 10:23

Последен ден за данъчните декларации

Днес изтича крайният срок за подаване на данъчна декларация и плащанията по нея.   Данни за доходите си подават всички, които са се възползвали от данъчното облекчение за родители, имат хонорари или доходи от наем, както и други дейности.  Ако срокът се пропусне има санкции – те са различни и могат да бъдат само предупреждение, но за  дължимия..

публикувано на 30.04.24 в 10:10

Днес е Велики вторник

На Велики вторник църквата споменава Притчата за десетте девици. Вечерта след залез слънце на Велики вторник е третата поред и последна вечер, в която се отслужва литургията „Последование на Жениха“. След влизането в Eрусалим Исус Христос проповядва в храма и разказва Притчата за десетте девици на своите ученици. В нея се казва, че пет от девиците..

публикувано на 30.04.24 в 07:58