Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

65 компании участват в Деня на кариерата в ПУ "П. Хилендарски"

Снимка: Живка Танчева, Радио Пловдив

Ден на кариерата ще се проведе в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Форумът, на който бизнесът ще се срещне лично и на място със студентите, ще бъде открит в 10:30 часа в Нова сграда на висшето училище.

Организатори са Университетски център за кариерно развитие, Студентски съвет на ПУ и студентските клубове: "Приобщаващо образование", "Есетра", "Психология", "Млад педагог", "Лидерство в образованието", "Клуб на предприемача", "Клуб на мениджъра".

Над 65 водещи социално отговорни компании в България ще представят работодателската си марка и ще презентират стажантски програми и свободни работни позиции в групови и индивидуални работни ателиета.

Компаниите са от секторите: образование, информационни технологии, финанси, човешки ресурси, МВР, туризъм, социални дейности, психология, икономика, услуги в обществения сектор, производство и дистрибуция, електроника и други.

Проф. Дора Лефтерова, директор на Университетския център за кариерно развитие, подчерта в предаването "Точно днес", че това е традиционно събитие за вуза, но днешният ден е малко по-различен. 

"Директори и началници на работодателски организации ще дойдат лично да се срещнат със студентите. Представят работни позиции както за почасова, така и за сезонна, и за постоянна работа за студентите в различни сфери. Студентите сами избраха работните ателиета и поискаха да се срещнат с определени работодателски организации", обясни тя.

Сред желаните срещи са с РУО - Пловдив, Комплексът за социални услуги, Клубовете на предприемача, мениджъра, киберклуба, вътрешния ред и защита на населението. 

ПУ "Паисий Хилендарски" представя и една от университетските електронни платформи за кариерно развитие на студентите. 

Елена Крушкова разговаря по темата с проф. Дора Лефтерова. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Преподавател от ПУ подарява книга за маркетинга

" Стратегически аспекти на маркетинга " е новата книга на пловдивския преподавател по пиар, маркетинг и комуникационна политика д-р Любомир Стойчев . Монографията е вече рецензирана и издадена. Фокусът в нея е върху условията, при които действително стратегическият маркетинг съществува в България, като са изследвани големите предприятия от..

обновено на 02.05.24 в 12:23

Радикализираното говорене между партиите ще расте

В програма "Точно днес" разговаряме с политолога и експерт по изборни системи  Даниел Стефанов , който прогнозира кампанията, която се открива от 9 май за изборите 2 в 1, говорим още за надпреварата на партиите и за технологията на този вот, където бюлетините пак ще са опция за гласуване, наред с машините.  Даниел Стефанов каза по повод, че..

обновено на 02.05.24 в 12:23

Априлската епопея показва политическа далновидност

България отбелязва 148 години от Априлското въстание. За Оборище е интервюто с историка доц. д-р Тодор Радев от ПУ, защо и днес сме длъжници на I Велико Народно събрание от 1876 г. Днес в местността започва всенародното поклонение пред подвига на Бенковски и представителите от цяла България. "Събранието в Оборище се възприема като..

публикувано на 02.05.24 в 10:50

Заплатите на българите скоро няма да стигнат европейските

Скоро няма шанс България да излезе от дъното на европейските класации по доходи. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив икономическият анализатор Светозар Гледачев. Причината е, че производителността на труда у нас е много ниска, в сравнение с останалите европейски държави. А за да се повиши тя, е необходимо..

публикувано на 01.05.24 в 11:47

Априлската епопея ни прави субект на европейската сцена

Априлската епопея ни прави политически субект на европейската сцена, тогава всички започват да говорят за българите. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив доцент доктор Атанас Шопов, директор на Исторечски музей-Панагюрище. Тогава център на източния въпрос, в тази поредна голяма източна криза, става българският...

публикувано на 01.05.24 в 11:21