Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Умните и красивите" са оказаха част от най- мрачното статукво

Всичко започна с една епична лъжа от юни миналата година, лъжата, че ПП и ДБ са силата, която може да донесе промяната. В момента, в който те влязоха в съюз с ГЕРБ и Делян Пеевски на практика предпоставиха ситуацията такава, каквато е днес, коментира журналистът и активист на БСП Александър Симов.

Отсякъде хвърчат бомби и холивудкси пиратки, в които ПП -ДБ искат да се изкарат жертви, а те не са - те са съучастниц, категоричен е Симов.

"Паралелната държава в България досега си имаше управление и разпадането на това управление предизвиква тези процеси".

Според Симов, когато БСП беше коалиционен партньор с ПП-  ДБ е имало принципна основа  -  ГЕРБ и ДПС да бъдат поставени в опозиция и моделът да бъде разграден.  След това ПП - ДБ по най- подлия начин са предали протестите от 2020 г.

ПП - ДБ заявиха, че "моделът Борисов" не съществува, но това се оказа една лъжа. Сега една от сюжетните линии показва, че през цялото време те са били дебнати, дадена им била възможност да преядат с власт, да надебелеят в корупционните схеми и да бъдат ударени преди изборите.

Александър Симов заяви, че ДАНС в момента се употрябава в политическата битка, но тези, срещу които се употрабява "по никакъв начин не можем да им дадем сертификати за невинност". Защото, според него е ясно, че и в поведението на Живко Коцев, и в това на бившия вътрешен министър Бойко Рашков има нещо притеснително. 

"Посочете ми някой друг, на който на рождения му ден ходят видни контрабандисти".

Виждаме как в задкусилието върви процес на разчистване на семетки и смятам, че ситуацията е леко безнадеждна. Има битка между лошите кой да надделее, битка между двете фракции на мафията, които си имаха управление до вчера. 

Симов посочи, че ДАНС може би заслужават да бъдат похвалени за тази акция, но въпросът е защо сега. Къде са спали доскорошният премиер Денков и остналите, които също могат да контролират ДАНС. Според Симов случващото се сега променя и разказът за сглобката по съвършено различен начин. Това не е историята на романтичното управление, кето иска да осигури светло бъдеще, а криминален роман, подобен на "Кръстника". 

Александър Симов прогнозира, че изборите ще доведат до промяна и разместване на пластове. 

По думите му след серията от трудни периоди БСП ще тръгне нагоре. Ние никога не сме управлявали с ГЕРБ, за разлика от "умните и красивите, които се оказаха част от най- мрачното статукво в България", каза  журналистът.

Цялото интервю е в прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Заплатите на българите скоро няма да стигнат европейските

Скоро няма шанс България да излезе от дъното на европейските класации по доходи. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив икономическият анализатор Светозар Гледачев. Причината е, че производителността на труда у нас е много ниска, в сравнение с останалите европейски държави. А за да се повиши тя, е необходимо..

публикувано на 01.05.24 в 11:47

Априлската епопея ни прави субект на европейската сцена

Априлската епопея ни прави политически субект на европейската сцена, тогава всички започват да говорят за българите. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив доцент доктор Атанас Шопов, директор на Исторечски музей-Панагюрище. Тогава център на източния въпрос, в тази поредна голяма източна криза, става българският...

публикувано на 01.05.24 в 11:21

Икономическият оптимизъм за България се отлага с две години

При годишна инфлация от 3% очевидно не можем да кандидатстваме нито тази, нито слдеващата година за еврозоната, а след скандалите в управлението мисля, че и Шенген трябва да го забравим, така че п редлагам да отложим големия оптимизъм за България за 2026- 2027 година. Това сочи анализ на макроикономиста рпоф. Боян Дуранкев, направен в предаването..

публикувано на 30.04.24 в 16:19
Тома Белев

По корупционната магистрала се движат партиите на статуквото

Корупционна магистрала и бърза "зелена" писта за големи инвестиционни проекти, които ще се оценяват в двойно по-кратки срокове или ще се приемат чрез мълчаливо съгласие. Целта – да се улеснят фирми от партийните обръчи в усвояването на средства.  Това е едната гледна точка към определяните като скандални промени в Закона за насърчаване на..

публикувано на 30.04.24 в 16:16

Броят на бежанците от Украйна у нас е като в началото на войната

Броят на украинските бежанци, които пристигат в Пловдив, бягайки от войната в Украйна, в момента е същият, както от началото на конфликта. Всеки ден от 3 до 5 семейства идват в нашия хуманитарен център само с един куфар и дете в ръце, обясни за програма "Точно днес" Наталия Елис, председател на фондация  „Юкрейн Съпорт енд Реноватион“. Според нея..

публикувано на 30.04.24 в 10:22