Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристиан Василев на финал на олимпийската квалификация

Кристиан Василев
Снимка: World Rowing

Българинът Кристиан Василев от СК "Хеброс-гребане" се класира за финала на скиф на Европейската олимпийска квалификация по гребане в Сегед (Унгария). Василев спечели втория полуфинал и заслужи място във финалната фаза на пресявките за Париж 2024.

Василев измина дистанцията от 2000 метра за 7:14.17 минути, оставяйки зад себе си словенеца Исак Иван Звегедел, който завърши втори с 7:15.49 минути. Финалът в дисциплината ще се проведе в неделя, 28 април от 12:45 часа българско време, а националът ще гони класиране в призовата тройка.

Олимпийската квалификация се провежда едновременно с Европейското първенство по гребане за мъже и жени, където Десислава Ангелова и Емил Нейков си осигуриха участие съответно на финал и на полуфинали на скиф.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Григор Димитров научи възможните си съперници за първия мач в Рим

Първата ракета на България Григор Димитров ще играе срещу победителя от двубоя между Себастиан Офнер (Австрия) и Йошихито Нишиока (Япония) във втория кръг на турнира по тенис от сериите „Мастърс“ 1000 на клей в италианската столица Рим с награден фонд 9 милиона евро. Българинът е поставен под номер 8 в схемата и почива на старта. Димитров, който е 10-и..

публикувано на 06.05.24 в 17:54

Виктория Томова стартира с победа на турнира по тенис в Рим

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за втория кръг на квалификациите на турнира по тенис на клей в италианската столица Рим с награден фонд 5.5 милиона долара. Българката, която е поставена под номер 6 в схемата на пресявките, надделя над участваща с "уайлд кард" представителка на домакините Анастасия Абанато с 6:3, 6:1 за 78 минути...

публикувано на 06.05.24 в 17:52

Великденски размисли за Възкресението и Вярата

Навръх Великден и в празничното издание на предаването Клуб "Неделя" гостуваха  четири известни личности, които споделиха с аудиторията своите размисли за Празника на всички празници и какви мисли поражда той днес. С бившия Министър на културата и настоящ артдиректор на Драматичния театър в Пловдив Кръстю Кръстев, дойаена на социологията у нас проф...

публикувано на 06.05.24 в 17:46

Ботев (Пловдив) приема ЦСКА 1948 днес от 20:15 часа

Ботев (Пловдив) приема ЦСКА 1948 в среща от втория плейофен кръг на Първа лига. Двубоят е днес от 20:15 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.  Преди дни на същия стадион Ботев записа исторически успех с 2:0 над ЦСКА – София пред близо 19 000 зрители. Тази победа и успехът в първия мач срещу „червените“ прати „канарчетата“ на финал за Купата на..

публикувано на 06.05.24 в 10:04

Хилда Казасян: В Пловдив съм у дома

Хилда Казасян бе един от специалните гости в празничната програма на Радио Пловдив през отминалата седмица. В предаването „Споделено“ певицата представи най-новата концертна програма, която ще гостува в почти всяко кътче от България.  „Да обичаш Гершуин“ е пореден съвместен проект на Плевенска филхармония с Хилда Казасян, Теодосий Спасов,..

публикувано на 06.05.24 в 10:02