Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събират "Капачки за бъдеще" в Пловдив

| обновено на 27.04.24 в 09:25

Пролетното издание на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще се проведе днес в Пловдив. В продължение на 5 часа – от 9.00 до 14.00 ч., на паркинга на голям хипермаркет на бул. „Санкт Петербург“ № 135 ще се събират пластмасови капачки, бутилки и алуминиеви кенчета.

Освен в Пловдив благотворителната кампания се провежда днес и в Димитровград, на площада пред НЧ“ Христо Ботев-1902″ (зад църквата) от 10:00 – 13:00 часа.

Целта е да се помогне на 20 детски и родилни отделения в цялата страна, посочват организаторите от „Капачки за бъдеще“ и подчертават „За-едно можем повече!“

Кампанията започна през 2017-та година, а тазгодишното й 14-то издание се провежда в рекордните досега 33 града. Тя започна на 6-ти и ще завърши на 28 април.

С парите, събрани от предишни кампании, досега са купени над 10 модерни кувьоза за болници в цялата страна, както и няколко специално оборудвани линейки. 


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Очакват се валежи, има условия за градушки

Над страната днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология. Ще има условия за градушки.  Значителни по количество ще са валежите в Западна и Централна България. Ще духа слаб до умерен вятър..

обновено на 08.05.24 в 11:07

Гръцкият съд оправда изцяло Тошко Тодоров - Машора

Тошко Тодоров - Машора от карловското село Столетово е оправдан изцяло от съда в Гърция по обвинението в трафик на мигранти. Това съобщи пред Радио Пловдив адвокатът му Гънчо Гънчев.  Машора беше задържан през ноември 2021 г. по издадена от гръцките власти европейска заповед за арест и прекара няколко дни в ареста в Пловдив.  Гръцката прокуратура..

обновено на 08.05.24 в 11:06

В Пловдив се провежда кампанията „По-високи доходи с твоя синдикат“

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидентите Даниела Алексиева, Тодор Капитанов и Огнян Атанасов ще посетят Пловдив в рамките на започналата в началото на месец април национална кампания на конфедерацията под мотото „По-високи доходи с твоя синдикат“.  Те ще проведат срещи с кмета на Община Пловдив Костадин Димитров, с ръководството на..

обновено на 08.05.24 в 09:29

Известни имена в борбата срещу човешкия папилома вирус в Пловдив

Известни имена от арт средите се включват в кампанията за борбата срещу човешкия папилома вирус /HPV/ в Пловдив.  Събитието за свързаните заболявания чрез ваксинопрофилактика протича под оригиналния формат за подкрепа -  "Пощенска кутия за приказки с артистично четене"  в пловдивския клуб Allure, бул. Санкт Петербург № 131 от 19.00 ч.   То е..

обновено на 08.05.24 в 09:29

Мъж загина в дома си в среднощен пожар

56-годишен мъж е загинал при пожар в смолянското село Оряховец, община Баните. Сигналът  е подаден рано сутринта на 7 май в пожарната в Смолян.  На място е изпратен един пожарен автомобил от районната пожарна служба в Баните. Когато огнеборците потушили огъня, пламнал в стая в къщата, открили загиналия мъж.  Изясняват се причините за огнената..

публикувано на 08.05.24 в 09:27