Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подаваме ръка за листата на БСП в Пловдив област, но без Веска Ненчева

Все още не мога да си го обясня. Абсолютно неадекватни действия отново на ръководството, напълно неадекватни, противоречащи с мнението на местните организации

Така депутатът от БСП Манол Генов коментира пред Радио Пловдив скандала с кандидат-депутатската листата на левицата за Пловдив област за изборите на 9 юни. 

На Националния съвет на БСП в събота, 27 април, изненадващо начело на листата беше поставена друга народна представителака от БСП Веска Ненчева, а досегашният водач Манол Генов беше изместен на втора позиция. Това предизвика недоволството на включените в листата и всички от второто място надолу се изтеглиха от участие. Така ще се наложи ръководството на БСП да нареди служебно листата за Пловдивска област.

Манол Генов подчерта, че тази ситуация е била изключително изненадваща за организацията на социалистите в Пловдивска област. Колегите му са си направили колективен отвод, категорично посочвайки, че Веска Ненчева е неприемлив за всички водач на листата. 

Генов припомни, че Ненчева е отказала да участва в реденето на листа, явно осъзнавайки, че няма подкрепа от Областния съвет на БСП.

Не съм се чувал с г-жа Ненчева след Националния съвет ан БСП в събота, уточни Манол Генов.

Според него мераклии за участие в листата винаги ще се намерят. Той самият обаче не знае откъде ще се напълни листата.  По думите му, това е задача на водача на листата и на ръководството на БСП.

В дните на Страстната седмица човек трябва да бъде смирен, обясни пловдивският депутат. 

Подаваме ръка на ръководството на БСП именно в тези дни, за да възстановим нещата в нормалното им русло, в нормалния им ход и ноистина Областната олганизация на БСП да постигне едни добри резултати, обяви Манол Генов. 

Той посочи, че не изразява еднолично мнение, а позицията е съгласувана на всички управленски нива в областта.

Разговори не е имало, но ние подаваме ръка.  Категоричното условие е Веска Ненчева да не е водач на листата.

Генов припомни, че на парламентарни избори, дори в най - тежките за БСП времена, от Пловдив област винаги е имало двама, а на изборите през 2021 г. и трима народни представители. 

Интервюто на Паолина Комсалова с Манол Генов е в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Все по-трудно и по-скъпо става днес производството на череши

За реколтата с череши през тази пролет, за високите цени и за реализацията до трапезата - говорим с  Тодор Попов , регистриран земеделски производител, който има черешови градини до Пловдив. Тодор Попов каза, че през тази година - времето се е оказало неподходящо за производството на череши, защото през април имаше температури до и над 30 градуса,..

публикувано на 29.05.24 в 09:29

Държавата ще осигури средствата за карловските села

Държавата ще осигури всички необходими средства за дофинансиране дейностите по възстановяване на инфраструктурата в пострадалите от наводнението карловски села  през 2022 г.  Това увери областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев. Поводът е утрешната блокада на Подбалканския път и на прохода "Троян – Кърнаре" заради недостатъчното и..

публикувано на 28.05.24 в 16:58

Погребението на Фердинанд у нас е исторически справедливо

Напълно закономерно, въпреки известното закъснение, е връщането на тленните останки на цар Фердинанд в България. Така смята историкът от ПУ „Паисий Хилендарски“ доц. Тодор Радев. Той коментира нееднозначните оценките за неговото управление, свързано със абдикацията му след трите национални катастрофи. Но те, казва историкът, са..

обновено на 28.05.24 в 16:54
проф. Христо Матанов

Борбата за църковна власт продължава, но става потайна

Професор Христо Матанов коментира в програма "Ден след ден" избора на епископ Арсений за Сливенски митрополит и битката за патриаршеския пост. Според него синодът може да избере вече патриарх, защото е попълнен след избора на Сливенския митрополит. Той е категоричен обаче, че с този избор  митрополит Николай има още един глас в своя полза в битката..

публикувано на 28.05.24 в 16:12

Трябва засилен контрол при въвеждането на еврото у нас

В столицата се провежда конференция на тема "Въвеждане на еврото - рискове и предизвикателства. Опитът на Хърватия", която се организира от Българската търговско-промишлена палата (БТПП) заедно с Българо-хърватския бизнес клуб.  "Целта на конференцията е да се сподели опитът на Хърватия при въвеждането на еврото у нас. Ще има участие на хърватски и..

публикувано на 28.05.24 в 09:59