Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредна първа копка на нов водопровод за Брестовица

| обновено на 30.04.24 в 07:25

Със символична първа копка ще бъде дадено началото на изграждане на довеждащия водопровод на село Брестовица. Церемонията ще се състои на помпена станция „Брестовица 2“. 
Трасето е с дължина около 8 километра. То започва от построените от община „Родопи“ 3 нови водоизточника, които са с чиста вода и висок дебит. 
Дотук се стигна след поредица от протести на жителите на селото, които четири години негодуват заради невъзможната за употреба вода от чешмите си, която тече мръсна и е замърсена с манган.  
Миналата седмица стана ясно, че управителят на ВиК – Пловдив е подписал договора за заем за изграждането на един от участъците, който ще доведе водата до мрежата на Брестовица. 

По публикацията работи: Севдалин Палаузов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Дариха хирургични инструменти за деца в УМБАЛ „Свети Георги“ Пловдив

Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД - Пловдив получи дарение на специализирани инструменти, необходими за операциите на малките пациенти с лицеви аномалии.  „Отделението е създадено през 1997 година и днес извършва 97% от операциите на деца с лицеви аномалии в цяла България. Пациентите..

публикувано на 27.05.24 в 14:21

Осъдиха на година затвор мъж за домашно насилие

1 година ще лежи в затвора насилник, който малтретирал по-възрастната си приятелка. Между 50-годишния мъж и 73-годишната жена, които живеели на семейни начала в пловдивското село Старо Железаре, честно възниквали шумни скандали – твърдят техни съседи. Установено е, че на 17 и 18 май, на два пъти, мъжът упражнил насилие спрямо жената, като й..

публикувано на 27.05.24 в 13:04

Кметове от Карловско готвят блокада на възлови пътища

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и кметовете на селата, пострадали от бедствието през септември 2022 г. - Богдан, Каравелово, Слатина, Розино, и Христо Даново, затварят предупредително за един час Подбалканския път и прохода „Троян – Кърнаре“ на 29 май.  Преди дни кметовете, които учредиха инициативен комитет, изпратиха писмо до..

публикувано на 27.05.24 в 12:12

Демонстират как се оказва първа помощ в Пазарджик

Демонстрация на оказване на първа помощ и представяне на професията "парамедик"  се проведе в Пазарджик по повод  Световния ден на спешната помощ.  Средно по 10 лекари не достигат във всяко едно от 27-те центъра за Спешна помощ в страната, оповестиха от Съюза  на парамедиците след направен анализ. Като основна причина Цвятко Луджев, военен..

публикувано на 27.05.24 в 11:09

Атрактивна лятна ваканция за децата организират в Пазарджик

Общинският детски комплекс в Пазарджик организира целодневна лятна програма за децата. Тази година тя е под името „Здравей лято“.  Програмата ще стартира на 3 юни и ще продължи до 13-ти септември. Тя е изготвена така, че да съчетава образователни, културни и спортно-развлекателни занимания, като за целта се привлечени квалифицирани и мотивирани..

публикувано на 27.05.24 в 10:24