Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На съвестта на служебния кабинет е строежът на болница "Мама и аз"

Много правителства се пазеха от това да подпишат подобен договор, дано мотивите на Главчев са достатъчно убедителни. Това коментира пред журналисти в Първомай вицепрезидентът Илияна Йотова по повод решението на Министерския съвет за одобрение на проекта за строеж на частна детска болница "Мама и аз". Тя посочи, че е била изненадана, защото цялата философия на промяната на Конституцията, на текстовете, е била, че служебните кабинети трябва да изпълняват най-важната си функция - да подготвят провеждането на прозрачни и честни избори. 

Йотова изрази надежда, че частната болница няма да елиминира и заплаши строежа на Държавната детска болница, която поколения българи чакат. Държавната болница трябва да бъде построена, посочи вицепрезидентът и допълни, че според нея от това как тя ще бъде устроена и ако дава възможности, добрите педиатри ще предпочетат нея. Всичко останало е на съвестта на служебния кабинет, който подписа това решение, допълни Йотова.

Решението за частната болница доведе до реакции на Общественият съвет за създаване на Национална детска болница и фондация "Даная". В бъдещата частна болница „Мама и Аз“ се предвиждат само 40 легла за деца. 

Вицепрезидентът пожела разумна предизборна кампания, в която да се говори за най-важното, извън злободневието. Вглеждането в партиите, компроматите и политическия егоизъм всеки да пребори другия, но не с цената на новите идеи и с цената за това какво трябва да правим за България, е път заникъде, каза Йотова. Тя допълни, че се надява, че кампанията ще има друг дух и послания, независимо от нейното начало.

Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в 51-то издание на Майските културни тържества в Първомай и официалното честване на празника на града.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Разследват безразсъдно шофиране по Асеновградско шосе

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка за пътно хулиганство по публикуван в медиите видеоклип с кадри от шофиране на лек автомобил със скорост от 170 км/ч в района на Асеновградско шосе. Пропомняме, че видеоклип с безразсъдното шофиране беше разпространен в социалните мрежи. Максимално разрешената скорост по..

публикувано на 21.05.24 в 16:50

МОН дава на всички по 4 точки за "проблемната задача" в матурата по БЕЛ

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери заради настройка не излезе самата диаграма. Всъщност, числата, цифрите, свързани с нея. Това е някъде,..

публикувано на 21.05.24 в 13:39

С 9-10% годишно растат жертвите на домашно насилие в Пловдив

В Пловдив отвори врати Регионален център за консултиране към местната Адвокатска колегия , след като общината предостави безвъзмездно помещения в Дом „Левски“. „Заедно с Кризисния център за жени, жертви на домашно насилие, оказваме помощ на нашите съграждани, които имат нужда в социален, икономически и психологически аспект“ – заяви..

публикувано на 21.05.24 в 12:46

До 5 години закриват складовете с негодни пестициди в Пазарджишко

До края на 2029 г. в област Пазарджик ще бъдат закрити всички складове, които съхраняват негодни и излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита. Обезвреждането им ще се извърши в специализирани инсталации в рамките на Швейцарско–българска програма за сътрудничество. За периода от 2015 до 2019 година в област..

публикувано на 21.05.24 в 10:31

В Момчиловци днес празнуват много именици

Храмов празник чества църквата „Св. Константин и Елена“ в родопското село Момчиловци. Архиерейската света литургия ще бъде водена от смолянския епископ Висарион. Празникът днес е голям, защото почти във всяка къща има именик, казва кметът Сийка Суркова: "Очакваме много гости в селото - хора, които по традиция си идват на храмовия..

публикувано на 21.05.24 в 08:54