Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Деня на Европа руски знамена се развяха на Альоша

Стотици пловдивчани поднесоха венци и цветя на паметника Альоша и почетоха 9 май – Деня на победата

Слово произнесе руският посланик у нас Елеонора Митрофанова, която бе придружавана от почетния консул на Русия в Пловдив Георги Гергов. Редом до българските знамена граждани носеха и руски флагове.

Част от гражданите заявиха, че на 9-ти май отбелязват и Деня на Европа. 

По публикацията работи: Неда Велкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Двама ранени при катастрофа на Коматевско шосе

Катастрофа между кола и мотор блокира Коматевско шосе и в двете посоки. Инцидентът е станал малко по-рано тази сутрин, до "Еврохоспитал".  Автомобилът, който бил управляван от възрастен мъж е отнел предимството на моториста. Така се стигнало до сблъсъка, заради който движението е парализирано. Мотористът и другият водач са откарани в болница.

публикувано на 20.05.24 в 10:13

Затварят кръстовище в район "Южен" поради ремонт

Заради проект на ВиК затварят кръстовище в „Южен“ за около 10 дни. Кръстовището между улиците „Димитър Талев“ и „Петър Стоев“ се предвижда да бъде затворено за моторни превозни средства от 20 до 31  май.  Това ще стане, ако в понеделник сутринта са поставени всички необходими пътни знаци и указателни табели съгласно утвърдения проект за..

обновено на 20.05.24 в 09:06

Над 4700 зрелостници от Пловдив и областта се явяват на втората матура

Днес 4725 зрелостници от Пловдив и областта ще се явят на втората задължителна матура на предмет, който са избрали. 2133 са дванадесетокласниците, които ще държат изпити по профилирана подготовка днес. Най-много са желаещите за английски език – 1251. На следващо място е философия – 117,  по 107 са на биология и предприемачество. 90..

обновено на 20.05.24 в 09:05

В част от ВУЗ-овете днес няма да има учебни занятия в знак на протест

АМТИИ, Университетът по хранителни технологии, Медицинският университет,  Аграрният университет и ПУ "Паисий Хилендарски" се присъединяват към недоволството на висшите училища, които днес няма да отворят врати за учебни занятия в знак на протест срещу намаленото финансиране на българското висше образование, съобщиха от учебното заведение. В..

обновено на 20.05.24 в 09:05

Набират дарения за православен храм в с. Марино поле

В карловското село Марино поле днес беше положен основен камък за изграждането на православен храм.  Храмът ще носи името на „Свети пророк Даниил“ – един от четиримата големи библейски пророци от Стария Завет, чиято памет църквата почита на  17 декември. Марино поле поде кампания за строителство на православен храм В тържествената..

обновено на 20.05.24 в 06:39