Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилени мерки за сигурност заради мача между смърфовете и "Левски" на "Лаута"

| обновено на 18.05.24 в 14:28

Заради футболния мач между „Локомотив“-Пловдив и „Левски“ на „Лаута“ полицията предприема мерки за обезпечаване на обществения ред. На изградените контролно-пропускателни пунктове на входовете на стадиона публиката ще преминава през полицейска проверка, като задължително трябва да се представи документ за самоличност. 

Деца до 14 години влизат само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация. Няма дасе допускат зрители с наложена забрана за посещение на спортни мероприятия; носещи забранени или опасни предмети; употребили алкохол и/или наркотични вещества.Седем автобусни линии от градския транспорт променят маршрута си заради мача.  Промените ще са за времето между 18 и 23 часа  за автобусите с номера 9, 10, 21, 25, 29, 66 и 99.

За осигуряването на безопасността на движението около стадион „Локомотив“ ще се наложи и временно и поетапно спиране на трафика. За гостуващите фенове на „Левски“ е организиран полицейски съпровод до Лаута, както и възможност за паркиране на ул. „Димитър Ризов“, която ще бъде затворена.

Радио Пловдив ще предава мача на живо.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пияна шофьорка помете четири коли в с. Чепинци

Полицията задържа жена, шофирала след употреба на алкохол и ударила четири автомобила, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Смолян. Инцидентът е станал в рудоземското село Чепинци.  32-годишната жена управлявала автомобил „Киа Спортиж“, с който ударила три паркирани автомобила. Вследствие на сблъсъка една от паркираните коли се е сблъскала с..

публикувано на 17.06.24 в 12:55

Седем души са задържани в Пловдив за трафик на мигранти

Седем души са задържани в Пловдив за трафик на нелегални мигранти. 30-годишна жена от българо-афганистански произход, двама сръбски граждани - на 22 и 23 години, и други четирима български граждани - двама 40- годишни, един на 35 и друг на 43 години - това са седемте задържани за трафик на мигранти, съобщи Димитър Костов, наблюдаващ прокурор от..

публикувано на 17.06.24 в 12:04

Рангел Бизюрев отива на съд, следствието приключи

Рангел Бизюрев най-сетне се сдоби с обвинение от Окръжна прокуратура за убийството на Димитър Малинов от Цалапица.  31-годишният Бизюрев е обвинен за умишлено убийство, извършено с особена жестокост.  Наказателният кодекс предвижда за това престъпление от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна...

публикувано на 17.06.24 в 10:36

Затварят за три седмици и ул. "Равнища"

От днес до 7 юли ул. „Равнища“ ще се бъде затворена за движение заради ремонтни дейности на ул. „Царевец".  Това съобщи районният кмет Тони Стойчева в профила си във Фейсбук.  Улицата се използваше за обходен маршрут докато беше затворено кръстовището между „Царевец“, „Солунска“ и бул. „Хаджи Димитър“.  От днес обаче по нея няма да могат да..

обновено на 17.06.24 в 10:21

Затварянето на Бетонния мост усложни трафика в първия работен ден

Най-тежък автомобилен трафик има по бул. „Никола Вапцаров“ в пловдивския район „Южен“. Това показа репортерска проверка на Радио Пловдив тази сутрин, след като в събота беше затворен за реконструкция Бетонният мост и автомобилите бяха посочени по обходни маршрути.  Огромни автомобилни тапи се образуваха в..

публикувано на 17.06.24 в 10:21