Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтича срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес

Днес изтича срокът, в който гражданите с регистрирани постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на България, могат да подадат писмено искане, за да бъдат вписани в избирателните списъци на секцията по регистрирания им настоящ адрес. 

При подаване на едно заявление избирателят се вписва и в двата списъка (за гласуване за членове на Европейския парламент и за гласуване за народни представители. 

Заявлението за гласуване по настоящ адрес може да бъде подадено и по електронен път през интернет страницата на Главна дирекция „ГРАО“. 

Днес изтича и срокът, в който избирателите с трайни увреждания могат да подадат писмено искане , за да бъдат вписани в избирателните списъци за гласуване с подвижна избирателна кутия.


По публикацията работи: Емил Костов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Искам тази агония да приключи, заяви в съда Дебора

С думите „Измина една година от случилото се, вече искам тази агония да приключи” Дебора Михайлова от Стара Загора коментира старта на четвъртото заседание по делото срещу нейния мъчител Георги Георгиев, което се гледа в Пловдивския районен съд.  Тя отново повтори очакването си процесът да се увенчае с максимална присъда за бившия охранител,  с..

публикувано на 26.06.24 в 10:53

Променят достъпа до Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Георги"

Временно от 27 юни се променя достъпът на пациенти до Спешното отделение на УМБАЛ “Свети Георги”- Пловдив, съобщават от лечебното заведение.  Промяната се налага заради строителни дейности, свързани с изграждането на многоетажния паркинг с хеликоптерна площадка към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив. За да достигнат Спешното отделение, всички..

публикувано на 26.06.24 в 09:23

Всички коловози на Централна гара ще бъдат обновени

П родължава ремонтът на Централната гара в Пловдив. Сега влаковете се движат по гаровите коловози от 5-ти, частично,  до 8-ми включително,  както и по челните коловози – от 1-ви до 4-ти. Това съобщи за Радио Пловдив директорът на пловдивското „Управление на влаковото движение и гарова дейност“ към Национална компания „Железопътна..

публикувано на 26.06.24 в 08:47

Предиобед слънчево, следобед - дъжд и гръмотевици

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, ще има условия за градушки, съобщават от НИМХ.  В планинските райони явленията ще са интензивни. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток...

публикувано на 26.06.24 в 08:36

Продължава делото "Дебора"

В Пловдивския районен съд с разпит на свидетели продължава делото срещу Георги Георгиев, пребил и обезобразил ученичката тогава Дебора Михайлова от Стара Загора.  "Очаквам справедлива, но тежка присъда", заяви самата Дебора.  Освен днешното, предстоят още две заседания, на които ще бъдат изслушани вещите лица, изготвили експертизите.  Обвиненията..

публикувано на 26.06.24 в 07:55