Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Плодовете зреят нощем" - новата книга на Неда Антонова

| Интервю
2
Снимка: ИК "Хермес"

През април излезе дългоочакваната нова книга на Неда Антонова - "Плодовете зреят нощем". Писателката проведе редица срещи с читатели, на които те са поставяли въпроси за асистираната репродукция и за написването на романа.

Предстоят премиери в София и Пловдив, като датите ще бъдат уточнени допълнително от издателството.

ИК "Хермес" представя така романа: „Плодовете зреят нощем“ е вдъхновен разказ за една необичайна любов, от която се раждат деца и митове. Но тази книга не може да бъде наречена просто любовен роман. Защото над всяко неродено дете витае заплахата то да бъде убито, преди още да се е родило. 

Тази книга е роман за благословените плодове на нашия дух, които зреят нощем в очаквания и надежди, но и за онези – тръпчивите – съзряващи в самота, страдание и непостижима любов! Те всички са плодове на душите ни и те правят тайната биография на всеки от нас! 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Отново на екскурзия в Библиотеката

Днес се проведе вторият тур от поредицата екскурзии в Библиотеката, замислени като инициативата „145 безплатни читателски карти за 145-годишнината от създаването на Библиотеката“. Идеята е през празничната за библиотеката година година пловдивчани и гостите на града да имат възможност да получат като подарък читателска карта, ако се включат в..

публикувано на 20.06.24 в 17:11

„Магията на Долнослав“ в Археологическия музей

В Регионалния археологически музей в Пловдив днес ще бъде открита изложба "Магията на Долнослав". Тя се реализира съвместно с информационния портал „Преоткритият Свят на Стара Европа - форум за история и археология“ и музея в Пловдив. Куратор на изложбата е археологът Росица Миткова. Експозицията представя находки от селищна могила Лопките,..

обновено на 20.06.24 в 10:19

Рок шоу на Ингви Малмстийн на Античния театър довечера

Световноизвестният рок китарист Ингви Малмстийн излиза тази вечер на сцената на Античния театър в Пловдив. Той е известен със своята виртуозна техника, мелодични композиции и енергични изпълнения. Ингви Малмстийн  е един от най-великите рок китаристи на всички времена. Носител е на множество награди, има номинации за Grammy  и е продал над 10..

публикувано на 20.06.24 в 06:59

Галерия „Резонанс“ представя живопис на Теоман Заим

Художникът Теоман Заим открива изложба живопис в галерия „Резонанс“. Тя съдържа 60 картини, в които експресията на внушението създава особено категорично и заедно с това нежно усещане за празничност.  Теоман Заим е роден в Косовска Митровица, Югославия. По образование Заим е машинен инженер, но е изкушен от изобразителното изкуство и  от..

публикувано на 20.06.24 в 06:46

Литературно четене и дискусия с чешката поетеса Силва Фишерова

Чешката поетеса, белетристка и класическа филоложка Силва Фишерова гостува на Пловдив чете 2024 със съдействието на Чешкия център и с подкрепата на Чешкия литературен център и Моравската библиотека в Бърно. Литературно четене и дискусия ще е с участието на проф. Жоржета Чолакова и преводачката Нина Тодорова. Срещата е от 18 часа в Би Боп..

публикувано на 19.06.24 в 05:47